Els manifestants fugen del gas lacrimogen durant la protesta a Hong Kong (Reuters)
Hong Kong

S'enquista la protesta a Hong Kong: nous enfrontaments entre manifestants i policia

La policia ha tornat a fer servir gasos lacrimògens de manera generalitzada i ha practicat desenes de detencions amb força

RedaccióActualitzat

La policia de Hong Kong ha tornat a fer servir gasos lacrimògens i canons d'aigua contra milers de manifestants pro democràcia que aquest dissabte s'han mobilitzat en una convocatòria no autoritzada. Són ja gairebé cinc mesos d'una protesta que no recula.

Vestits de negre i molts amb màscara, desafiant la prohibició del govern de portar la cara tapada a les protestes, els manifestants han marxat pel barri comercial de Causeway Bay. Els antiavalots han intervingut de seguida i han practicat desenes de detencions amb força.

Els incidents s'han desplaçat a altres barris de la ciutat. Els manifestants han bloquejat carrers, han construït barricades i han fet destrosses a comerços. Alguns activistes han llançat maons i còctels Molotov als policies i a les boques de metro. Un dels edificis més afectats ha estat la seu de l'agència de notícies xinesa Xinhua, en ple centre de la ciutat. Les vidireres de l'entrada han quedat completament destrossades.

 

 

Divendres, la Xina va advertir que no tolerarà cap activitat que vulgui dividir Hong Kong, i va afegir que vol reforçar la consciència nacional, el patriotisme i la cultura xinesa dels habitants d'aquesta antiga colònia britànica.

La protesta, que va començar al juny per un projecte de llei d'extradició polèmic que el govern ja ha retirat, ha anat derivant cap a un moviment que busca millorar els mecanismes democràtics de Hong Kong i que s'oposa a la ingerència creixent de Pequín. Un moviment que ha adoptat pràctiques més radicals i que sovint s'enfronta violentament a la policia.

Un videojoc de realitat virtual permet viure les protestes de Hong Kong

Les protestes venen de tan lluny que alguns dels seus activistes han tingut temps de fer-ne un videojoc amb les tàctiques dels manifestants i les de la policia. Menys arriscat que sortir al carrer. Els desenvolupadors d'"Allibereu Hong Kong" creuen que amb el videojoc augmentaran l'alerta internacional i faran saber la protesta als que no en saben res.

ARXIVAT A:
Hong Kong
Anar al contingut