Es tracta del segon atac d'aquestes característiques a la ciutat en menys de 24 hores (Reuters/Ammar Awad)

Dos atacs a Jerusalem en 24 hores: un noi de 13 anys, acusat de deixar dos ferits

La policia assegura que l'autor és un noi palestí a qui dos vianants han disparat abans que arribessin les forces de seguretat

Redacció/AgènciesActualitzat

Un noi palestí de 13 anys ha obert foc aquest dissabte, segons la policia israeliana, contra un grup de cinc persones a l'assentament jueu Ciutat de David, a Jerusalem. Ha deixat dos ferits, un home de 23 anys i un altre de 47, pare i fill. El primer està en estat greu.

Es tracta del segon atac d'aquestes característiques a la ciutat en menys de 24 hores. Aquest divendres, un tiroteig en una sinagoga va deixar almenys 7 morts.

El barri de Silwan, on Israel vol instal·lar una àrea arqueològica turística i on colons jueus han protagonitzat agressions contra religiosos cristians, ha estat tancada i acordonada per la policia.

"Les forces policials s'han desplaçat al lloc dels fets i el terrorista ha rebut un tret per part de dos vianants que portaven armes amb llicència", ha informat la policia israeliana, sense donar més detalls sobre l'estat de l'atacant. Ha afegit que se li ha retirat l'arma i l'han traslladat a un hospital.


Tercer atac en 24 hores

A Cisjordània, aquest dissabte, hi ha hagut un tercer atac, que no ha deixat víctimes. Un home ha disparat contra un restaurant a l'assentament jueu d'Almog, prop de Jericó.

Segons l'exèrcit d'Israel, l'home ha disparat un tret i ha fugit del lloc. Creuen que després de disparar un cop, hi ha hagut un problema a l'arma i l'agressor no ha pogut acabar l'atac.

Les autoritats també qualifiquen aquesta acció de terrorisme.

La policia i l'exèrcit israelians han augmentat els controls després dels atacs
La policia i l'exèrcit israelians han augmentat els controls després dels atacs (Reuters/Ronen Zvulun)

Una resposta "forta i ràpida"

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha promès una resposta "forta, ràpida i precisa" a aquests atacs.

"No busquem una escalada però estem preparats per a qualsevol escenari."

El govern de Netanyahu s'ha reunit aquest dissabte per analitzar la situació. . Sobre la taula, mesures polèmiques, com una llei per deportar els familiars dels atacants, el segellament immediat de les seves cases, l'arrest de familiars i amics i facilitar l'accés d'armes als civils.

L'exèrcit ha enviat més tropes a la Franja de Gaza en previsió d'una escalada.

L'endemà del tiroteig a la sinagoga i enmig d'una escalada de violència a la zona, les autoritats israelianes han decretat l'estat de màxima alerta i la policia ja ha detingut 42 persones sospitoses de col·laborar-hi.

Ciutadans israelians es reuneixen a la zona on hi va haver l'atac amb set morts a Neve Yaacov
Ciutadans israelians es reuneixen a la zona on hi va haver l'atac amb set morts a Neve Yaacov (Reuters/Ronen Zvulun)

Escalada de tensió entre israelians i palestins

El de divendres és l'atemptat més mortífer des del 2011, quan un grup armat va travessar Israel des de la península egípcia del Sinaí i va matar 8 israelians.

Les autoritats consideren que l'atac va ser una represàlia a l'operació violenta de l'exèrcit israelià al camp de refugiats de Jenín, a Cisjordània, que va causar 9 morts.

 

 
ARXIVAT A:
Pròxim Orient Israel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut