Dos exemplars d'orques en un parc de SeaWorld
Dos exemplars d'orques en un parc de SeaWorld
Estats Units

SeaWorld no farà més espectacles amb orques

L'orca Ulisses, que des del 1994 és al parc de San Diego, no oferirà més espectacles

Actualitzat

Els parcs aquàtics de SeaWorld, amb seus a Orlando, San Diego o San Antonio, deixaran el programa d'ensinistrament d'orques. Feia temps que activitstes pels drets dels animals reclamaven el tancament d'aquest programa després de denunciar que tenia unes pràctiques salvatges.

De fet, un documental fet públic fa un parell d'anys, 'Blackfish', va posar de manifest les tortures a què eren sotmeses les orques i el parc va patir una disminució considerable de la xifra de visitants. El film es centrava en l'orca Tilikum, que el 2010 va matar a una de les seves entrenadores i ja anteriorment havia matat dues persones més abans d'arribar al SeaWorld d'Orlando.

L'empresa ha emès un comunicat on anunciava que no alliberaran les orques perque no podrien adaptar-se a la vida salvatge, i explica que han pres aquesta decisió perquè la societat "està canviant".

SeaWorld ha afirmat que no han capturat cap animal salvatge des de fa 40 anys i l'organització protectora d'animals PETA els ha exigit que obrin els "tancs a l'oceà i permetin que les orques puguin tenir vida lluny de les seves presons".

L'empresa ha anunciat que les atraccions amb orques seran "més naturals i es centraran en l'educació, la investigació i el rescat d'animals marins". Cal recordar que, precisament el SeaWorld de San Diego, és el que va acollir la orca Ulisses quan va ser traslladada del zoo de Barcelona.

Anar al contingut