Sanitat anuncia proves PCR a les 24 hores de tenir símptomes pel coronavirus
Un sanitari agafa mostres d'un pescador a Euskadi per saber si té la Covid-19 (EFE/Luis Tejido)

Sanitat anuncia ara que vol fer proves PCR a les 24 hores de tenir símptomes de Covid-19

És l'estratègia que han consensuat el govern espanyol i les comunitats autònomes per avançar cap a la "nova normalitat"

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat preveu fer proves PCR de la Covid-19 a les persones que faci 24 hores que en tenen símptomes. Aquesta és l'estratègia que han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes en una reunió aquest dilluns a la tarda.

El pla considera "imprescindible" que l'atenció primària tingui més capacitat de detecció dels casos de coronavirus, mitjançant les proves PCR o bé altres tècniques de diagnòstic, per poder avançar en el desconfinament. 

L'estratègia forma part del pla per a la transició cap a una "nova normalitat", aprovada al Consell de Ministres del 28 d'abril.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha informat aquest dilluns que la intenció del Ministeri era reduir a un màxim de 48 hores el termini per identificar un cas sospitós. Actualment, passen entre 10 i 15 dies des que apareixen els símptomes fins que la persona rep el diagnòstic de la Covid-19.

"Per garantir que en el moment que es transita d'una fase a l'altra, les comunitats estan preparades per respondre correctament en cas de brot, el que estem intentat és reduir aquest temps. En comptes d'aquests períodes que fins ara eren de 10 o, en alguns moments, de fins a 15 dies, que això es redueixi a un nombre molt menor de dies. L'objectiu és un màxim de 48 hores per a la identificació dels casos sospitosos."

 

Una sanitària sotmetent-se a un test PCR de Covid-19 a Menorca
Una sanitària sotmetent-se a un test PCR de Covid-19 a Menorca (EFE/David Arquimbau Sintes)

 

L'objectiu és tenir diagnòstics més ràpids per impedir la propagació del coronavirus i poder avançar en les següents fases amb seguretat, segons informa Sanitat:

"L'objectiu consisteix a donar resposta a la capacitat de detecció precoç, l'aïllament de nous casos sospitosos i confirmats, així com la vigilància i diagnòstic dels contactes estrets, que constitueixen l'eix central per poder emprendre la fase de transició amb les màximes garanties."

 

 

Prop de 200 reforços als ambulatoris

La proposta consensuada estableix que els ambulatoris han de fer tasques de vigilància i identificació dels contactes de les persones contagiades. Per fer-ho, la Generalitat ha anunciat que valoren incorporar unes 200 persones que faran el rastreig.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat, abans de la reunió del Consell Interterritorial, que el Departament que dirigeix ha fet 302.000 proves PCR a gairebé 200.000 pacients -a alguns se'ls ha fet més d'una prova-. Vergés ha afirmat que estan "intensificant" les proves a les residències de gent gran, on n'han fet més de 52.000. 

Fa uns dies, la Generalitat va prometre tests massius, 170.000 en sis setmanes. Segons la consellera, però, fins ara s'han fet "fases de comprovació" per confirmar la "qualitat" dels tests. 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut