Sánchez avança Feijóo i guanyaria les eleccions, segons el CIS

El baròmetre del gener situa el PSOE en primera posició amb el 34% dels vots, mentre que el PP es quedaria amb el 32,1%

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez guanyaria les eleccions generals si es fessin avui. Segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), publicat aquest dimecres, el PSOE s'imposaria amb el 34% dels vots.

Això són prop de dos punts més que el PP, que es quedaria amb el 32,1%, i 2,2 punts per sobre de l'estimació que donava als socialistes el baròmetre del desembre, en què els populars tenien 1,1 punts més i ocupaven la primera posició.

Si ho comparem els resultats de les eleccions al Congrés del juliol, els socialistes guanyarien uns dos punts, ja que van rebre el suport del 31,7% dels votants, i els populars en perdrien gairebé un.

L'enquesta, que es va fer entre el 2 i el 5 de gener, situa Sumar en tercera posició, amb una estimació del vot del 9,7%. Podem --ja separat de la formació liderada per Yolanda Díaz-- tindria un 2,7 %.

A Vox, el baròmetre li dona una estimació del 8,3%, cosa que els situa en quart lloc. L'extrema dreta va obtenir el 12,3% en les eleccions el 23 de juliol.

 

Pel que fa als partits independentistes, Junts s'avança a ERC. Els primers obtindrien, segons el CIS, un 1,5% dels vots, mentre que els republicans, l'1,4%.

ARXIVAT A:
PPPSOESumar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut