Captura del post d'Ebreandroid sobre Samsung
Captura del post d'Ebreandroid sobre Samsung
Sant Joan Despí

Samsung Espanya veta el català als mòbils

Els telèfons mòbils de Samsung amb el sistema operatiu Android no inclouen el català entre les opcions d'idioma per decisió de la filial espanyola de la multinacional coreana. La mateixa empresa ha donat aquesta explicació al blog Ebreandroid, que ha obert una campanya a Twitter amb l'etiqueta #androidcatalà per aconseguir que la nostra llengua no sigui vetada als "smartphones" de la companyia. Aquest portal s'ha intentat posar en contacte, sense èxit, amb Samsung Espanya per obtenir-ne explicacions.

RedaccióActualitzat
La versió 4.0 del sistema operatiu Android, batejada com a Ice Cream Sandwich, inclou per defecte el català. Malgrat això, els mòbils de Samsung que es venen a Catalunya no el tenen com a opció d'idioma, un veto fruit de la decisió de Samsung Espanya.

Ebreandroid va enviar una carta a Samsung demanant explicacions sobre l'absència del català als dispositius. La resposta de la companyia ha estat que "cada delegació internacional escull els idiomes de la zona on és, per tant és culpa de Samsung Espanya"

Davant la resposta, Ebrenadroid ha instat els usuaris a demanar a Samsung Espanya via Twitter que el català també estigui disponible als dispositius i fer-ho amb un missatge amb l'etiqueta #androidcatalà. En el moment de redactar aquesta informació, ja era un dels temes més populars a Catalunya, d'acord amb les dades de Twit.cat.
Anar al contingut