El conseller d'Interior, Miquel Sàmper (ACN/Gerard Artigas)

Sàmper admet que "hauria estat més encertat" allargar el confinament tot el pont

Ho ha tornat a dir després que El Punt Avui s'hagués fet ressò d'aquesta declaració

Redacció/ACNActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, fa autocrítica i considera que "hauria estat més encertat" allargar les restriccions durant tot el pont de la Puríssima veient les aglomeracions al centre de Barcelona i les dades de contagi de coronavirus aquests dies. Aleshores el govern va descartar allargar el confinament municipal del cap de setmana als dies festius.

Ho ha fet en la seva compareixença periòdica en la reunió del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

En aquesta mateixa intervenció, el conseller ha explicat que durant les festes de Nadal i Cap d'Any un agent podria requerir a algú que es desplaci que acrediti que va a un domicili dels seus pares o a una segona residència, malgrat que ha reconegut que no hi ha prou efectius per controlar tota la mobilitat.

Sàmper ja es va pronunciar en el mateix sentit quan va afirmar a El Punt Avui que no allargar les limitacions de mobilitat pel pont de desembre "va ser un error". Va admetre que va sortir "absolutament tothom", perquè no hi havia confinament tot el pont. De cara a les festes de Nadal, afegia, es pretén generar "un sentit d'autoresponsabilitat" a les cases.

Campanya de comunicació

En aquesta línia, Sàmper considerava "fonamental" fer una campanya de comunicació "molt bèstia" per conscienciar les famílies sobre els riscos de fer reunions pels àpats nadalencs.

Segons explicava, es tractaria d'una campanya similar a les de Trànsit. "Espero que es faci, últimament ho hem demanat amb un cert enuig", apuntava.

En la mateixa entrevista, el conseller reiterava la idea que ara es passa d'una fase més pedagògica a una en què la policia farà "més pressió" en relació amb les restriccions:

"Serem més estrictes en la inspecció i la sanció."


En aquest sentit, hi haurà unitats dels Mossos dedicades exclusivament a les inspeccions.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaFases de la desescaladaConfinament
Anar al contingut