La samarreta amb el codi QR imprès
La samarreta amb el codi QR imprès

Samarreta amb certificat Covid per entrar als bars, l'invent d'un botiguer d'Ourense

Galícia demana acreditar que s'està vacunat per accedir als locals d'hostaleria

Actualitzat

A partir d'aquest dissabte a la nit serà obligatori presentar un certificat Covid per entrar a l'interior de bars i restaurants a les ciutats a Galícia. A banda de portar-lo al mòbil o imprès en un paper, també es pot dur posat: una samarreta amb un codi QR és la idea d'una botiga d'Ourense que s'ha fet viral.

Otis Rodríguez Álvarez és propietari de Lobisome, una botiga de samarretes força coneguda a la ciutat. Però la seva darrera creació ha ampliat la fama de l'establiment. Va penjar una foto de la samarreta a les xarxes socials i de seguida va tenir molta interacció.

Assegura que el codi QR que hi apareix és vàlid i que ell mateix i un amic seu l'han provat per entrar en un bar. La samarreta es ven a un preu de 12 euros. Segons afirma Rodríguez, ja han rebut força comandes d'aquesta samarreta i també d'altres peces de roba, com bosses, amb el codi serigrafiat.


L'hostaleria gallega demana certificat

A partir d'aquesta mitjanit, els establiments de restauració de set grans ciutats gallegues demanaran certificat Covid per accedir a l'interior, que tindrà un aforament del 50%. A l'exterior, amb l'aforament també a la meitat, el certificat no caldrà.

Una de les altres restriccions aprovades per la Xunta és tancar l'oci nocturn als municipis més grans o prohibir les reunions de no convivents entre la 1 i les 6 de la matinada. Durant la resta del dia, a tot Galícia, el nombre màxim de persones que es poden trobar als espais públics o privats és de sis a l'interior i deu a l'exterior.

 

Cantàbria vol reobrir bars per a vacunats

El govern càntabre va aprovar divendres exigir certificat de vacunació a l'interior dels locals en 19 municipis on bars i restaurants estaven tancats a causa de l'alt risc de transmissió.

Però el Tribunal Superior de Justícia de la comunitat va paralitzar cautelarment el tancament de locals, amb la qual cosa queda en suspens també la petició de certificats.

ARXIVAT A:
Coronavirus Galícia
Anar al contingut