Salvini fent-se una fotografia amb una seguidora a Gènova (EFE)
Salvini fent-se una fotografia amb una seguidora a Gènova (EFE)
Roma

Salvini prepara un cens de gitanos a Itàlia: "Lamentablement ens els hem de quedar"

El ministre de l'Interior i líder de la ultradretana Lliga prepara aquest cens per expulsar els gitanos estrangers que resideixen a Itàlia

RedaccióActualitzat

El govern italià prepara un cens de gitanos per expulsar els estrangers. Ho ha anunciat el ministre de l'Interior, el líder de la ultradretana Lliga, Matteo Salvini, que ha dit que els gitanos italians "lamentablement ens els hem de quedar". Salvini diu que vol recuperar d'aquesta manera una antiga iniciativa del govern Berlusconi. Ho ha explicat en una entrevista a Telelombardia:

"Estem preparant al Ministeri de l'Interior un dossier sobre la situació dels gitanos a Itàlia perquè després de la intervenció de Roberto Maroni [ministre de l'Interior del govern de Berlusconi], ja fa sis o set anys, ningú no ha fet res més. (···) Volem tenir una fotografia de la situació de les persones d'ètnia gitana a Itàlia."

El ministre ha anunciat, a més, que estan "treballant en l'expulsió dels presos estrangers que hi ha a Itàlia" i ha defensat que cal aconseguir acords amb els països d'origen. "Això significa treballar amb Romania, Albània i Tunísia, que desgraciadament estan entre els països amb una població carcerària més alta."

L'opositor Partit Democràtic ha qualificat  d'"esgarrifoses" les declaracions del líder de la Lliga perquè, segons el senador Edoardo Patriarca, "recorden les polítiques nazis", La també senadora del mateix partit Teresa Bellanova ha advertit que "aviat arribarem a la defensa de la raça italiana."

 

 

Mà dura contra la immigració i els gitanos: prioritats de Salvini

L'ofensiva contra la immigració i també contra els gitanos és una de les prioritats del ministre de l'Interior, i està inclosa en el programa de govern que va subscriure la Lliga amb l'antisistema Moviment 5 Estrelles de Luigi Di Maio.

En aquesta agenda comuna figura la voluntat de tancar els campaments de gitanos nòmades on viuen, segons la Lliga, 40.000 persones. Una mesura vinculada a l'escolarització obligatòria dels nens per no allunyar aquests menors de les seves famílies.

Sobre la crisi migratòria, Salvini va rebutjar la setmana passada que el vaixell Aquarius, amb més de 600 persones a bord, entrés a qualsevol port d'Itàlia. El ministre de l'Interior afirmava en un tuit: "Des d'avui, Itàlia comença a dir 'no' al tràfic d'éssers humans, 'no' al negoci de la immigració clandestina". El govern espanyol es va oferir per acollir aquests immigrants, que, finalment, van arribar aquest diumenge.

ARXIVAT A:
MigracionsXenofòbiaDrets humansItàlia
Anar al contingut