El conseller de Salut, Toni Comín
El conseller de Salut, Toni Comín
Barcelona

Salut diu que el pla d'emergències del Vall d'Hebron ha funcionat perfectament

El trencament d'una canonada d'aigua ha deixat l'hospital sense abastiment, però ha treballat amb reserves pròpies

RedaccióActualitzat

El gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, de Barcelona, Vicenç Martínez Ibáñez, ha donat per desactivat el pla d'emergència desplegat al centre sanitari després del trencament d'una canonada d'abastiment d'aigua que ha deixat l'hospital sense subministrament i ha provocat una inundació als voltants i a la Ronda de Dalt.

A les tres de la tarda, una espectacular fuita ha deixat sense abastiment l'Hospital que ha funcionat amb reserves pròpies. De tota manera, ha hagut de derivar les urgències a altres centres i ha hagut d'ajornar 33 intervencions quirúrgiques. Les reserves pròpies d'aigua del centre han permès mantenir els quiròfans que estaven oberts a mitja operació, les calderes, l'esterilització i l'hemodiàlisi. També s'han pogut fer els sopars dels pacients i dels treballadors.

La fuita s'ha aturat al cap de dues hores i, gràcies a un "bypass", s'ha pogut restablir el subministrament. A dos quarts de set de la tarda, passades tres hores i mitja de l'incident, el gerent de l'hospital ha donat per totalment normalitzada la situació.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha destacat la feina feta al Vall d'Hebron durant l'estona que ha funcionat amb emergència i també a xarxa d'hospitals de la resta de Barcelona.

"El sistema de Salut ha estat capaç de minimitzar els costos derivats d'aquest incident. El sistema d'emergència ha funcionat perfectament durant moltes hores."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut