Madrid

Salgado insinua per primer cop que es podrien superar els 8.000 milions d'euros pel finançament

La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha insinuat que els 8.000 milions d'euros previstos per al finançament autonòmic no seran suficients. Salgado ha considerat que el més important ara és acordar el nou model. La vicepresidenta segona afegeix que el govern central treballa per tancar un acord definitiu amb totes les comunitats el mes que ve.

Actualitzat
"Els 8.000 milions (d'euros) que algú diu que hem posat sobre la taula suposo que s'obtindran de la suma de les quantitats que cada comunitat autònoma espera percebre d'acord amb el nou model que s'està dissenyant", ha explicat. "Poden ser 8.000 milions, pot ser una mica més, serà el que resulti de l'aplicació del model", ha afegit.

La vicepresidenta segona del govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha dit que preveu que s'arribarà al maig a un acord de finançament autonòmic amb Catalunya i la resta de les autonomies. Salgado ha indicat que seria "molt oportú" assolir un acord amb Catalunya "com més aviat millor" i que el govern està treballant "en aquesta línia".

"Crec que podrem tenir-lo al llarg del mes de maig amb Catalunya i la resta de comunitats autònomes", ha dit Salgado en una roda de premsa al Banc Mundial, on assisteix a l'assemblea d'aquesta institució i el Fons Monetari Internacional (FMI).

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, va assegurar aquesta setmana a Barcelona que l'Estat aportarà 8.000 milions d'euros al futur sistema de finançament autonòmic. "Hem de ser curosos, atès el nostre dèficit fiscal, i aquesta, i no una altra, és la raó perquè la quantitat final que s'acordi estarà distribuïda probablement en diversos anys", ha dit Salgado.
Anar al contingut