Madrid

Salgado descarta un pressupost extra per prorrogar l'ajuda de 426 euros

La vicepresidenta segona del govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha assegurat que "no hi haurà aportacions addicionals" als pressupostos del 2011 per prorrogar l'ajuda de 426 euros que cobren els aturats que han esgotat totes les seves prestacions. En una intervenció al Fórum Cinco Días, Salgado ha assenyalat que aquesta ajuda està supeditada al fet que hi hagi disponibilitat pressupostària, però ha estat contundent en assegurar que "no hi caben aportacions addicionals, als pressupostos del 2011, que ni està aprovat", i "encara menys en els vinents".

Actualitzat
Salgado ha dit que el gabinet del ministre de Treball, Valeriano Gómez, estudia tres condicions que s'han de donar per prorrogar el programa temporal de protecció per atur o inserció (PRODI) més enllà del febrer del 2011, data en què finalitza la prestació.

Ha explicat que Treball ha establert una sèrie de condicions per poder fer la tercera pròrroga d'aquest ajut i ha dit que, mentre que la primera condició "marc" és que hi hagi pressupost, la segona és avaluar els resultats que està tenint aquesta prestació, i la tercera és incorporar una sèrie de canvis i millores en el programa.

Així ho va puntualitzar també ahir el nou titular de Treball, Valeriano Gómez, després d'anunciar la intenció de l'executiu de prolongar aquesta prestació durant sis mesos més, cosa que ha ratificat avui durant una entrevista a TVE després d'assegurar que no veu oportú suprimir-la en aquest moment.

Tot i això, ha dit que "és important" avaluar aquest programa d'ajuda als aturats i fer un balanç de l'impacte i efecte que ha tingut l'aplicació, així com veure la disponibilitat pressupostària.

El ministre va xifrar ahir en unes 300.000 persones les que perceben el PRODI (programa temporal de protecció per atur o inserció), en 1,3 milions les que reben la prestació assistencial, en 800.000 les que es troben sense cobertura per desocupació (alguns perquè no van treballar prèviament) i no va quantificar quants han consumit l'ajuda assistencial perquè, va explicar, caldria veure quants han trobat feina.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut