Madrid

Sáenz de Santamaría obre la porta a oferir la secretaria general del PP a Casado

Soraya diu que "pot seguir l'estela" de dones fortes com Angela Merkel i "plantar cara a Pedro Sánchez"

RedaccióActualitzat

La guanyadora de la primera volta de les primàries del Partit Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, no descarta oferir un lloc molt destacat en l'estructura del partit al seu oponent, Pablo Casado: la secretaria general.

Sáenz de Santamaria, que va treure 1.546 vots més que Casado en la primera volta, diu que encara no ha pogut parlar amb ell i que "tot depèn d'aquesta conversa":

"No he parlat encara amb ell i tot depèn d'aquesta conversa, però he deixat molt clar que en aquesta definició d'equips estic disposada a parlar amb generositat".

"El secretari general no cal que sigui una persona del meu equip, que vull que sigui transversal".

Sáenz de Santamaría diu que vol escoltar Casado i estudiar com poden compartir projecte perquè a tots dos "els uneixen moltíssimes més coses de les que els separen".

La candidata a liderar el PP després de la marxa de Mariano Rajoy assegura que és voluntat dels afiliats que els dos candidats millor posicionats es puguin entendre perquè el PP "és un partit al qual la integració li agrada i és un element important".

"No crec que la renovació depengui exclusivament de l'edat, depèn de les idees. Tenim una trajectòria al davant que podem recórrer tot el partit junts per fer un projecte regenerador que estigui basat en un procés d'integració en una candidatura transversal".

Sáenz de Santamaria diu que sempre ha defensat que governi la llista més votada en qualsevol negociació i que "s'ha de ser coherent" també a nivell intern del partit.

Preguntada per si s'imagina ja com la cancellera alemanya Angela Merkel, al capdavant del govern d'un país, Soraya Sáenz de Santamaría ha dit que ella "pot seguir l'estela d'aquestes dones":

"Em veig com una dona forta dins el PP que pot plantar cara a Pedro Sánchez i, efectivament, seguir l'estela d'aquestes dones que, cadascuna en el seu estil, al seu país i al seu partit van fer que les dones veiéssim de veritat la igualtat d'oportunitats realitzada i que van trencar, una mica, el sostre de vidre".

En aquest sentit, diu que el PP està preparat per escollir una dona presidenta del govern:

"Si hi ha un partit que confia en les dones és clar que és el PP"

 

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut