Joc de trons ja és història... sense deixar ningú indiferent i amb preqüela
Emilia Clarke interpreta Daenerys Targaryen (@juegodetronos)

S'acaba "Joc de trons" i fans descontents demanen que refacin la darrera temporada

Una petició a change.org que demana que tornin a fer la darrera temporada amb "guionistes competents" acumula més d'un milió de signatures

RedaccióActualitzat

"Joc de trons" s'acaba, queden els 80 minuts del darrer capítol, un final que s'espera amb molta expectació després de les passions i decepcions que està generant aquesta última temporada. Fins i tot hi ha una petició perquè es torni a rodar la temporada final de "Joc de trons", que supera el milió de firmes de seguidors descontents amb l'evolució de la trama i dels personatges.

 

Aquesta notícia conté espòilers

 

La matinada de dilluns s'emet el darrer capítol, el sisè de la vuitena temporada, de "Joc de trons". La sèrie més popular dels últims anys s'acaba i aquesta darrera temporada no ha agradat a molts seguidors, que acusen els guionistes de la sèrie de fer una mala temporada final sense els llibres de George R. R. Martin.

"David Benioff i D. B. Weiss han demostrat ser uns guionistes tristament incompetents quan no tenen material de referència, és a dir, els llibres de George R. R. Martin, en què recolzar-se. La sèrie es mereix una temporada final que tingui sentit."

Aquestes darreres setmanes, molts seguidors han expressat a través de les xarxes socials el seu descontentament per la manca de coherència i els girs del guió, especialment després de la transformació del personatge de Daenerys en el penúltim capítol.

El personatge ha tingut tanta acceptació i seguiment que, el 2018, a Catalunya, 24 famílies van posar Daenerys a les seves filles, i, al conjunt d'Espanya, segons l'Institut Nacional d'Estadística, l'any 2017 hi havia 57 Daenerys.

Els "showrunners" en el "making off" del capítol 8x5 "Les campanes" expliquen com arriba el personatge a fer el que fa i també elogien la feina de l'actriu Emilia Clake.

"Si Jon no hagués dit la veritat, si Cersei no hagués mort Missandei..., si totes aquestes coses haguessin passat d'una manera diferent, potser no hauríem vist aquest desenllaç. És una Targaryen i ha dit en nombroses ocasions: 'Aconseguiré el que és meu a foc i sang.'"

 

 

Tenint en compte que la sèrie acumula més de 17 milions d'espectadors per capítol aquesta darrera temporada i que el cost d'aquesta producció televisiva és el més important de la història, la petició de change.org, que ja supera el milió de signatures, té difícil aconseguir el seu propòsit.

Seguidors i detractors de la sèrie discuteixen a Twitter sobre aquesta última temporada i contraposen arguments:

 

La sèrie va començar fidel als llibres de Martin, però a poc a poc va anar incorporant canvis, fins que va avançar els llibres, i des de la sisena temporada segueix el seu propi camí.

David Benioff i D. B. Weiss, en una entrevista al portal Entertainment Weekly, van explicar que ells tenien clar com havia d'acabar la sèrie des de fa cinc anys. També van assegurar que l'últim capítol el veuran "aïllats, amb el mòbil apagat i obrint unes quantes ampolles".

 

Dilluns poc productiu

En època de televisió sota demanda, "Joc de trons" aconsegueix reunir milers de seguidors davant de la pantalla cada dilluns a les 3 de la matinada per poder anar a la feina sense haver de passar el dia evitant espòilers.

Harris Poll, una empresa encarregada de fer enquestes, ha determinat que el capítol final podria fer que 27,2 milions de persones no vagin a treballar dilluns, arribin tard, treballin des de casa o siguin menys productius.

Tenir seguidors tan fidels i entusiastes genera grans expectatives i fan difícil acontentar tothom. Només cal veure com una errada, un got de cafè en una escena, es va convertir en conversa mundial a internet.

Qui ocuparà el Tron de Ferro?

Sigui qui sigui, si finalment hi ha un tron per ocupar, segur que tindrà seguidors a favor i en contra. O potser amb el capítol final alguns seguidors que han signat la petició se'n penedeixen i es queden amb bon gust de boca.

 

O potser no i passa com amb el final de "Lost", un fenomen mundial que també va tenir un final decebedor per a molts dels seus seguidors.

Després del capítol final, HBO estrena una setmana després, el diumenge 26 de maig el documental "The Last Watch" amb dues hores de material inèdit del rodatge de la sèrie. 

ARXIVAT A:
Televisió
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut