Façana del Senat rus
Façana del Senat rus
Moscou

Rússia autoritza oficialment la intervenció de les seves forces armades en la guerra de Síria

D'aquesta manera, i malgrat la reunió de fa dos dies amb Obama, Putin tira pel dret

Actualitzat

Rússia aprova utilitzar el seu exèrcit a l'estranger en defensa dels seus interessos. El líder rus, Vladímir Putin, ha aconseguit el permís del Senat, tot i que no diu en quin país el pensa utilitzar. Tot indica, però, que es tracta de Síria, i és que el president sirià, Bashar al-Assad, ha demanat ajuda militar a Moscou.

El Kremlin no especifica, de moment, si hi haurà bombardejos i si seran immediats, però un portaveu sí que ha aclarit que no hi haurà forces terrestres, sinó només aèries.

D'aquesta manera, i malgrat la reunió de fa dos dies amb Obama, Putin tira pel dret i sembla, doncs, que hi haurà dues coalicions lluitant contra Estat Islàmic a Síria: la més gran, encapçalada pels Estats Units, i la capitanejada per Moscou i que fa costat a Al-Assad.

Tot plegat, després que França s'afegís fa tres dies als països que intervenen en aquell país. Ho fa argumentant que els islamistes radicals que hi combaten són una amenaça també per a França. Els primers atacs han permès destruir un campament d'Estat Islàmic.

 

 

 

Anar al contingut