Madrid

Rupert Murdoch nomena José María Aznar membre del consell d'administració del grup News Corporation

L'expresident del govern espanyol i president de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), José María Aznar, ha estat nomenat membre del consell d'administració de News Corporation, el grup de comunicació de Rupert Murdoch, segons han comunicat fonts de l'entorn d'Aznar. D'aquesta manera, l'excap de l'executiu espanyol es converteix -a proposta de Murdoch-, en l'únic integrant d'origen no anglosaxó del Board of Directors, l'òrgan del grup que pren les decisions.

Actualitzat
Fins ara, aquest consell d'administració estava integrat, a més de Rupert Murdoch, per 13 membres més que han de tenir caràcter "independent", segons les normes de la Borsa de Nova York, ubicació de la central del grup i que es reuneixen unes deu vegades a l'any en diferents ciutats del món.

Aznar és ara el conseller número 14 de Murdoch i dimarts mateix ja va participar en la primera reunió del consell d'administració de News Corporation, que es va fer a Londres.

Un grup de 55.000 milions de dòlars

News Corporation té a tot el món actius valorats en 55.000 milions de dòlars i ingressos anuals de 25.000 milions, sobretot als Estats Units, el Regne Unit i l'Europa continental, Austràlia, Àsia i el Pacífic.

La multinacional és present en els sectors de cinema -la seva marca és 20th Century Fox-, televisió -Fox-, televisió per cable i per satèl·lit -amb les cadenes Sky britànica i italiana-, premsa -"The Sunday Times" i "The New York Post"-, revistes i edició de llibres -Harper Collins.
Anar al contingut