Congrés dels Diputats

Rufián: "Fer fora lladres i carcellers de Moncloa no és una opció, és una obligació"

RedaccióActualitzat

Sessió de control al govern espanyol, en el Congrés dels Diputats, marcada aquest dimecres per la sentència del cas Gürtel i la moció de censura proposada pel PSOE que s'ha de debatre demà i demà passat.

El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha preguntat a Mariano Rajoy, directament, si pensa dimitir.

 

El president del govern espanyol -que ha estat aplaudit per la bancada popular quan ha entrat a l'hemicicle- li ha respost que a Espanya li convé tenir estabilitat i que ell té un mandat dels ciutadans i del Parlament que pensa complir. I més després d'haver aprovat els pressupostos.

 

En la seva rèplica, Rufian ha insistit a demar-li que plegui, i també ha enviat un missatge al PSOE per fer una confessió i una reflexió al voltant de les prioritats polítiques del moment.

"Guardin-se d'aquells que els diuen que millor amb lladres que amb republicans. A nosaltres ens fa la mateixa poca gràcia votar amb vostès que, segurament, a vostès votar amb nosaltres. Però és que fer fora lladres i carcellers de La Moncloa no és una opció, és una obligació."

 

Rajoy ha tancat el torn d'intervenció repetint l'argumentari que el PP va posar en marxa quan es va saber la sentència de la Gürtel: que aquesta no condemna ni el govern ni el PP.

 

A partir d'aquí, s'ha referit a les aliances parlamentàries necessàries per tirar endavant la moció, que considera un joc de xantatges. 

"S'ha presentat una moció de censura que té un acompanyant que és Podem. I té dues opcions: un nou acompanyant, que és Ciutadans, o uns nous acompanyants, on són vostès, el que es coneix com 'govern Frankenstein'. La posició del PSOE és dir-los: 'Compte, que si no em voteu he de pactar l'avançament electoral amb Ciutadans'. I a Ciutadans els diu: 'Compte, que si m'exigeixes que avanci les eleccions pacto amb el govern Frankenstein'. És a dir, els estan fent xantatge a tots. Veurem qui accepta el xantatge."

 

Les paraules que Rufián ha adreçat al PSOE han fet pensar que ERC pensa donar suport a la moció de censura.

 

De tota manera, uns minuts més tard el portaveu d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha declarat al programa "Els matins" de TV3 que encara no han decidit el sentit del seu vot.

ARXIVAT A:
PPCorrupcióGürtelMoció de censura
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut