Una andana plena de gent que espera un tren de Rodalies.
En el cas de Rodalies hi ha assegurat el 50% dels serveis programats.
Barcelona

Retards importants a Rodalies durant bona part del matí

L'avaria d'un tren entre les estacions de Plaça Catalunya i Sants ha provocat endarreriments de mitja hora de mitjana en tres línies, l'R1, l'R3 i l'R4. Els horaris habituals no s'han restablert fins a la una del migdia.

RedaccióActualitzat
Tres línies de Rodalies, l'R1, l'R3 i l'R4, han presentat bona part del matí retards de mitja hora de mitjana per l'avaria d'un tren de l'R1 entre les estacions de Plaça Catalunya i Sants. El tren ja ha estat retirat, però entre tres quarts de vuit i les vuit i cinc del matí la circulació s'ha hagut d'interrompre i alguns trens s'han desviat per l'estació de Passeig de Gràcia.

Cap a la una del migdia, s'han restablert els horaris habituals a les tres línies afectades, però per la Generalitat aquesta nova incidència demostra un cop més que Renfe i Foment són incapaços d'oferir uns serveis de qualitat a Catalunya, i estudia obrir un nou expedient informatiu per les deficiències detectades.

Ho farà tot just l'endemà d'haver fet públiques les sancions que afronta Renfe per incompliment del servei entre el 15 de setembre i l'1 d'octubre. Les multes pugen a 3,7 milions d'euros i corresponen a 125 expedients oberts per govern pels perjudicis causats als usuaris a conseqüència de la vaga encoberta que van fer els maquinistes de la companyia, una vaga que va obligar a suprimir prop d'un centenar de trens.
Anar al contingut