Barcelona

La Generalitat obre 125 expedients sancionadors a Renfe per infraccions greus amb multes d'entre 6.000 i 30.000 euros

És la primera vegada que la Generalitat sancionarà Renfe per incompliment del servei. Les multes són d'entre 6.000 i 30.000 euros.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha obert 125 expedients sancionadors a Renfe per infraccions greus, amb multes d'entre 6.000 i 30.000 euros. És la primera vegada que la Generalitat sancionarà Renfe per incompliment del servei. Ho ha anunciat aquest dilluns al matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per les incidències registrades des del 15 de setembre.

L'última de les incidències va tenir lloc la nit de dimecres a dijous quan el fort onatge va obligar a tallar la línia del Maresme entre Vilassar de Mar i Mataró. En virtut de l'aprovació, a finals del 2011, de les lleis òmnibus, la Generalitat pot sancionar els operadors públics de transport, tant pel que fa a retards o anul·lacions com per la falta d'informació als usuaris.

A finals de setembre, la Generalitat ja va obrir un expedient informatiu on inclou tots els incompliments, un expedient que dóna per tancat aquest dilluns, quan el govern començarà els tràmits per sancionar l'operadora.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ja havia avançat que serien "diversos" els expedients sancionadors que s'obririen a Renfe per problemes relacionats amb la qualitat del servei, la puntualitat o la seguretat, tant en combois de Rodalies com també Regionals.

"No es tracta de sancionar per sancionar, sinó que amb Renfe els problemes vénen de molt lluny i això s'ha de resoldre", ha assegurat Font, que ha afegit que el govern, com a titular del servei, havia de "prendre mesures" per evitar els perjudicis que pateixen els usuaris de Renfe. Segons Font, els retards són "sistemàtics" i la situació ha arribat a "límits injustificables".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut