Mataró

Representants i propietaris d'obres de Gaudí firmen un manifest per preservar i difondre el seu patrimoni

Representants, propietaris de les principals obres de Gaudí i entitats i institucions que treballen per preservar-la han firmat a Mataró un document en defensa del llegat gaudinià.

RedaccióActualitzat

Representants, propietaris de les principals obres de Gaudí i entitats i institucions que treballen per preservar-la han firmat a Mataró un document conjunt de treball en defensa del llegat gaudinià.

Els firmants de la Declaració de Mataró declaren la voluntat de seguir treballant per "mantenir i millorar el patrimoni d'Antoni Gaudí i preservar-lo de qualsevol atemptat"; recorden la necessitat de difondre "la totalitat" d'aquest patrimoni; consideren "imprescindible fomentar la recerca" en el camp de la història i l'arquitectura i "incentivar el coneixement" de l'obra de Gaudí entre el públic.

També demanen vetllar perquè Gaudí "continuï sent un patrimoni que Catalunya comparteix amb els ciutadans d'arreu del món", i aposten per seguir "valorant, potenciant, projectant i apostant" pel patrimoni gaudinià perquè "ens situa al món i ens converteix en els referents planetaris d'un estil arquitectònic únic".

La firma d'aquest document suposa també l'inici de l'Any Gaudí Mataró 130, que commemora el 130 aniversari de la construcció de la Nau Gaudí, km 0 de l'obra gaudiniana, i que inclou diversos esdeveniments amb l'objectiu de divulgar aquesta obra per tal que s'incorpori definitivament a la ruta per l'obra de l'arquitecte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut