Dolors Feliu, elegida presidenta de l'ANC amb el triple de vots que Jordi Pesarrodona

L'advocada rellevarà Elisenda Paluzie, que deixa el càrrec després de 4 anys al capdavant de l'entitat

RedaccióActualitzat

L'advocada Dolors Feliu ha estat elegida aquest dissabte nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. Els nous membres del secretariat l'han triat per rellevar Elisenda Paluzie, que avui s'acomiada definitivament del càrrec després de 4 anys al capdavant de l'entitat.

Dolors Feliu ha obtingut 48 vots davant dels 16 de Jordi Pesarrodona, que era el candidat més ben posicionat després d'haver guanyat les eleccions al Secretariat Nacional de l'entitat. Hi ha hagut 4 vots en blanc i 1 de nul. L'elecció l'han decidit els 69 nous secretaris nacionals presents aquest dissabte a Vilafranca del Penedès (dels 77 que van sorgir a les eleccions passades).

Elisenda Paluzie ha estat rellevada per Dolors Feliu al capdavant de l'ANC (ACN)

La jurista Dolors Feliu va ser directora general de Drets i Assumptes en el govern de Quim Torra i abans directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat. Anteriorment, va exercir com a advocada de la Generalitat i va participar en la defensa de l'Estatut el 2006 davant el TC així com en la defensa dels recursos d'inconstitucionalitat i conflictes de competència.

Pel que fa a la vicepresidència, Pesarrodona i l'exdirigent de Solidaritat per la Independència, Uriel Bertran, se la repartiran a parts iguals. Així ho ha acordat el Secretariat Nacional aquest dissabte després de dos empats en les votacions del conclave.

Segons ha decidit l'entitat, Pesarrodona ocuparà la vicepresidència durant el primer any del mandat del nou Secretariat i Bertran ho farà l'any següent.


Impulsar una llista cívica

Dolors Feliu, ha assegurat que encara el repte que suposa encapçalar l'entitat amb "força" i amb la voluntat d'edificar la nova etapa "sobre el que s'ha construït fins ara". La presidenta ha afirmat que l'independentisme ha viscut en un "núvol" els últims anys amb la repressió de l'estat i la pandèmia i que ara toca reactivar el moviment independentista posant una data a l'horitzó.

Ha reconegut que un dels seus objectius serà impulsar una "llista cívica" al marge dels partits per concórrer a les pròximes eleccions al Parlament fugint de personalismes per defensar la veu dels votants independentismes.

"Esperem que quan arribi el moment hi hagi una gran massa de gent perquè aquesta opció de la llista cívica sigui majoritària i transversal"


La història es repeteix

No és el primer cop que l'elecció del nou president no es correspon amb el candidat més votat pels socis de l'Assemblea. Amb més de 5.000 vots, l'escriptora Liz Castro va entrar dues vegades al secretariat de l'ANC com la més votada, però qui en va sortir president els dos cops va ser Jordi Sànchez, que havia quedat molt per darrere d'ella.

La baixa participació en les votacions telemàtiques del nou secretariat, tot i les facilitats perquè es facin durant quatre dies, ha fet aflorar un cert desencant en les bases independentistes. Això i la renovació de prop del 70% dels seus membres seran dos dels reptes a què s'enfronta la nova Assemblea Nacional Catalana.

ARXIVAT A:
Procés catalàANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut