Perpinyà

Reivindiquen un estatut propi per a la Catalunya Nord

S'ha reclamat durant la celebració de la Diada de la Catalunya Nord, que ha coincidit amb el final del Correllengua

RedaccióActualitzat

Perpinyà ha celebrat aquest dissabte la Diada de la Catalunya Nord, que commemora el Tractat dels Pirineus. Ho ha fet amb una manifestació i amb la celebració del final del Correllengua, que organitza anualment la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, CAL.

Un acte que ha servit per reivindicar un estatut propi en què el primer contingut, per no perdre la identitat, ha de ser la llengua, sobretot ara, després d'haver-se aprovat Occitània com a nom de la nova macroregió.

 

Pere Manzanares, portaveu del col·lectiu en defensa i promoció de la llengua i la cultura catalanes, SEM, ho explicava:

"Aquest any, amb la nova divisió territorial i la nova regió, el que hem volgut reivindicar a Perpinyà i a la Catalunya Nord és un estatut particular per a la Catalunya Nord, per poder tenir mitjans i pressupostos per decidir. Volem decidir. És això el que s'ha sentit pels carrers de Perpinyà."

Abans, a les quatre de la tarda, una manifestació ha recorregut els carrers de Perpinyà. La manifestació d'aquest any s'ha centrat a demanar una modificació del nom de la regió perquè inclogui, també, alguna referència al País Català.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut