Recerca en Acció presenta el projecte fotogràfic "Tempesta de Meteors"

La nit del 8 al 9 d'octubre es podran observar els Dracònids, una tempesta de meteors que enguany es calculen observar uns 600 estels fugaços per hora. Per aquesta raó, Recerca en Acció ha engegat un projecte per aprendre a gaudir d'una bona observació, i alhora, captar imatges fotogràfiques.

Actualitzat
Us presentem un projecte molt apassionant pels qui us agrada l'astronomia, la fotografia, i sobretot, les plujes d'estels fugaços. Es tracta del projecte Tempesta de Meteors organitzat per Recerca en Acció.

Recerca en Acció és un portal català que gestiona la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, i una de les seves funcions és fer participar a la societat catalana perquè descobreixi i experimenti amb la ciència.

En aquesta aventura, Recerca en Acció pretén donar a conèixer tot allò que cal saber per a observar i interpretar el fenomen de les tempestes de meteors, i també dóna els passos que cal seguir per a realitzar observacions i fotografies.

A més, en aquesta ocasió: les fotografies que es recullin poden tenir premi!

Tothom que s'animi a fer fotografies i les enviï a Recerca en Acció participarà en un concurs fotogràfic, en el qual s'ofereixen dos premis:
- Premi a la imatge més suggerent des d'un  punt de vista estètic.
- Premi a la imatge més útil per als investigadors per la seva vàlua científica.

Us deixem un vídeo per conèixer millor el mecanisme de creació dels estels fugaços, que també trobareu al portal de Recerca en Acció.




Trobareu tota la informació a l'enllaç del projecte, el qual és a càrrec dels científics de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC) i del Laboratori d'Estudis Geofísics Eduard Fontseré (LEGEF-IEC), que coordinen la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits.

Bona observació!



Anar al contingut