Madrid

Rajoy no contempla cap modificació de la llei de l'avortament

Les últimes operacions policials contra clíniques que suposadament practicaven avortaments il·legals han generat al PSOE un debat inesperat que es pot traduir en noves propostes electorals. I és que els socialistes es replantegen incloure al seu programa, de cara les eleccions espanyoles, una nova regulació de l'avortament. El president del PP, Mariano Rajoy, ja ha dit que si guanya les eleccions no pensa modificar la llei i que el que s'ha de fer és complir-la.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha demanat a l'executiva del seu partit que reflexioni sobre l'actual llei de l'avortament per veure si fa falta modificar-la. Considera que els últims casos que s'han descobert de presumptes avortaments il·legals a dones en avançat estat de gestació posen en evidència que la llei actual no dóna respostes a una part de les necessitats de la societat en aquest tema. El PSOE ja s'havia plantejat anteriorment proposar una llei de terminis, però hi ha sectors del partit que creuen que això els podria suposar un elevat cost polític.

I mentre uns reflexionen, els altres, és a dir, el Partit Popular, ja han deixat ben clar que ells no pensen modificar l'actual normativa. El president dels populars, Mariano Rajoy, ha avançat que el seu programa electoral no inclourà cap modificació perquè considera que hi ha prou consens social per mantenir la llei tal com està. Rajoy ha afegit que el que cal és fer complir la llei.
Anar al contingut