Rajoy, molest amb Cameron: "Gibraltar és espanyol guanyi el Brexit o perdi"

Rajoy ha dit que, passi el que passi amb el Brexit, "Gribraltar és espanyol"

RedaccióActualitzat

David Cameron visita aquest dijous Gibraltar per fer campanya contra el Brexit. És la primera visita d'un "premier" britànic en 48 anys al penyal. El govern espanyol ha mostrat el seu malestar. La visita s'emmarca en la campanya contra el Brexit. Cameron insisteix que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea provocaria un forat de 40.000 milions d'euros al país, i això només es podria resoldre amb una pujada d'impostos i retallades socials.

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha afirmat que no li "agrada" que el primer ministre britànic, David Cameron, vagi a Gibraltar per fer campanya sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea i ha recalcat que la campanya "hauria de fer-la allà i no a Gibraltar".

"Gibraltar és espanyol"

En una entrevista a RNE, Rajoy ha recalcat que, per a Espanya, "Gibraltar és espanyol, guanyi el Brexit o perdi". Això sí, ha assenyalat que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea seria un "pas enrere" i una "reculada", i faria "molt mal" tant a l'economia britànica, que "tardaria molt temps a recuperar-se", com a les altres economies.

Rajoy també ha explicat que no elevaran cap queixa o protesta diplomàtica per la visita de Cameron a Gibraltar, ja que, segons el president en funcions, ells "ja saben perfectament quina és la posició del nostre país" i ha explicat que ja van mantenir converses aquest dimecres amb els gabinets dels dos governs i també amb l'ambaixada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut