Belgrad

Radovan Karadzic es defensarà ell mateix davant el Tribunal de la Haia

El presumpte criminal de guerra serbobosnià Radovan Karadzic es defensarà ell mateix durant el judici al Tribunal Penal Internacional. Ho ha dit el seu advocat, que ha afirmat que ara disposa d'un equip de lletrats, però que a la Haia assumirà ell mateix la defensa. A l'espera de completar el procés d'extradició a la justícia internacional, l'expresident dels serbis de Bòsnia ha demanat retrobar-se amb la seva dona i els seus fills, ja que durant els anys de clandestinitat no els ha vist.

Actualitzat
Radovan Karadzic ha passat la segona nit a la presó del Tribunal Especial per als Crims de Guerra de Belgrad envoltat de fortes mesures de seguretat. La justícia sèrbia continua treballant en els procediments per extradir tan aviat com sigui possible l'expresident dels serbobosnians a l'Alt Tribunal Penal per a l'Antiga Iugoslàvia, i espera poder entregar-lo a la Haia en menys d'una setmana. En canvi, l'advocat de Karadzic mira d'alentir el procès, i per això presentarà un recurs -possiblement divendres- amb el qual també vol envalentir els seguidors de l'exlíder.

Segons ha anunciat el seu advocat, l'exlíder serbobosnià tindrà a Sèrbia un equip d'assessors jurídics que l'ajudaran en la preparació, però serà ell sol qui s'enfronti davant els jutges a les acusacions de genocidi, crims de guerra i contra la humanitat. Karadzic segueix d'aquesta manera el mateix model que va utilitzar Slodoban Milosevic. El lletrat del suposat genocida ha informat que Karadzic ha demanat tallar-se els cabells i afaitar-se, de manera que recuperaria una imatge més semblant a la que tenia durant la guerra de Bòsnia els anys 90.

D'altra banda, es van sabent nous detalls de la vida que feia Karadzic sota el nom fals de Dragan Dabic. Treballava en la medicina alternativa i fins i tot participava en conferències, tenia un web propi amb els seus números de telèfon i tocava la guitarra en un club. Després de 13 anys en recerca i captura, finalment serà jutjat per genocidi, crims de guerra i crims contra la humanitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut