Bombers en lluita contra el foc (Foto: ACN)
Bombers en lluita contra el foc (Foto: ACN)
Figueres

Quatre morts i 13 ferits, sis d'ells greus, en els focs a l'Alt Empordà

La darrera víctima és un home de nacionalitat francesa de 64 anys que estava ingressat amb el 80% de cremades al cos a l'hospital Vall d'Hebron. El conseller Felip Puig ha informat que 13 persones continuen ingressades a diversos centres, sis d'elles greus.

RedaccióActualitzat
El foc que crema a l'Alt Empordà suma un balanç tràgic de víctimes. Ja són quatre les víctimes mortals dels incendis després de la mort d'un home de nacionalitat francesa de 64 anys que estava ingressat amb el 80% de cremades al cos a l'hospital Vall d'Hebron. La primera víctima mortal va ser un home de 75 anys, també de nacionalitat francesa, que va tenir una aturada cardíaca a Llers, després de veure's atrapat per les flames al jardí de casa seva, segons la Guàrdia Urbana.

Les altres dues víctimes, també de nacionalitat francesa, són un pare i una filla que van morir quan van intentar fugir del foc per un penya-segat, juntament amb la dona i dos fills més, que van resultar ferits i estan ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona, dos d'ells a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha informat que 13 persones continuen ingressades a diversos centres, sis d'elles greus. A la Unitat de Cremats de l'hospital Vall d'Hebron hi ha quatre ingressats en estat greu: tres homes de 70, 36 i 56 anys i una dona de 45 anys. Al Trueta de Girona, dos dels pacients, una dona de 42 anys i una nena de 10, es troben ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i les altres dues pacients, una dona de 85 anys i una jove de 18 anys, estan en observació i evolucionen favorablement.

A més, l'hospital de Figueres ha atès en les últimes hores 26 pacients. Cinc d'ells han estat traslladats a altres centres i la resta, donats d'alta.

El Sistema d'Emergències Mèdiques, per la seva banda, ha fet 47 assistències sanitàries relacionades amb els incendis. Un total de 23 han estat traslladats a diferents centres sanitaris.

El Departament de Salut ha fet saber que aquesta nit s'ha obert el consultori de Portbou i el Centre d'Atenció Primària Ernest Lluch de Figueres per si calia acollir els pacients derivats de l'hospital de Figueres. A més, s'ha reforçat la plantilla del CAP de Llançà.
Anar al contingut