Pedro Sánchez amb els auriculars de traducció simultània al Congrés
Pedro Sánchez amb els auriculars de traducció simultània al Congrés

Quan serà el debat d'investidura de Sánchez? El possible calendari

Els socialistes volen que el debat d'investidura sigui la setmana que ve, pendents encara de l'acord amb el PNB

El PSOE hauria volgut que fos aquesta setmana, però tot apunta que serà finalment la vinent quan Pedro Sánchez afrontarà el debat d'investidura per ser novament president del govern espanyol.

Tot i que encara li cal tancar el suport del PNB, l'anunci aquest dijous de l'acord amb Junts desencalla la situació.

A partir d'aquest divendres, la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ho pot anunciar en qualsevol moment. Aquest dijous és festiu a Madrid i Armengol té agenda a Mallorca.

L'anunci, doncs, podria arribar aquest divendres o dilluns, per tal que el debat es pogués fer entre dimarts i dimecres o entre dimecres i dijous de la setmana que ve.


La llei d'amnistia, pendent d'entrar a registre

Abans, però, la proposició de llei d'amnistia ha d'entrar al registre del Congrés dels Diputats. Tot i que el tràmit es podria fer en línia, si es vol escenificar amb la signatura de tots els grups que hi donen suport, podria ser, novament, aquest divendres i que quedés ja per dilluns, en funció de quan arribi l'acord entre el PSOE i el PNB. En qualsevol cas, seria abans de dimarts, que és quan la mesa l'hauria d'acceptar a tràmit.

L'acord entre el PSOE i Junts, que arriba una setmana després del que els socialistes van tancar amb ERC, no és només un acord d'investidura, també ho és per a la legislatura i inclou una llei d'amnistia que tindria en compte els casos judicials relacionats amb el procés independentista des del 2012 fins avui.

El text ha provocat una allau de reaccions. Mentre que pel PSOE obre "una etapa històrica", pel PP suposa una humiliació per a Espanya, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, hi veu l'inici d'una dictadura a Espanya.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro Sánchez
Anar al contingut