Quan podran sortir de permís els líders independentistes condemnats per sedició?

RedaccióActualitzat

Si la proposta de les juntes de tractament de les presons feta pública aquest dimecres s'aprovés, els primers líders independentistes condemnats per sedició que podrien sortir de permís són Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Segons els càlculs dels advocats, per a ells dos això seria possible aquest mateix gener de 2020, quan ja haurien complert una quarta part de la condemna.

El Suprem els va condemnar a 9 anys quan en portaven gairebétancats a la presó preventivament, i amb el segon grau tindran dret a 36 dies de permís a l'any.

El següent que podria sortir amb permís penitenciari, Joaquim Forn, hauria d'esperar fins entre maig i juny del 2020, i Josep Rull fins a l'octubre del 2020. Estan condemnats tots dos a 10 anys i 6 mesos, però Forn porta uns quants mesos més a la presó, des del novembre del 2017.

Pel que fa a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i 6 mesos, podria demanar sortir a partir del gener del 2021.

En els casos de Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, amb 12 anys de condemna, haurien de deixar passar un mes més, a partir del febrer del 2021.

Tots els homes són a la presó de Lledoners, mentre Bassa és a la de Puig de les Basses, i Carme Forcadell, a la de Mas d'Enric.

Amb la condemna més llarga, 13 anys, Oriol Junqueras seria l'últim, i hauria d'esperar fins a l'octubre del 2021.

Al marge d'aquests permisos, alguns dels condemnats tenen intenció de demanar l'aplicació de l'article 100.2 del reglament de règim penitenciari, que permet sortir regularment de la presó si tenen feina a fora, fan un voluntariat o s'han d'encarregar d'algun familiar.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut