Puigdemont trenca definitivament amb el PDeCAT i presentarà un nou partit
Puigdemont al Palau de Justícia de Brussel·les (ACN / Natàlia Segura)

Puigdemont trenca definitivament amb el PDeCAT i presentarà un nou partit

L'expresident de la Generalitat crea una nova formació política que es podria constituir aquest juliol

RedaccióActualitzat

Aquest mateix mes de juliol podria presentar-se públicament un nou partit polític, creat per Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat està treballant en la creació d'una formació política, al voltant de la seva persona, que significarà el seu trencament definitiu amb el PDeCAT. Tot plegat quan els problemes d'encaix -en paraules de l'exconseller Lluís Puig- entre el PDeCAT i JxCat fa dies que són evidents.

El nou partit es constituiria d'aquí tres setmanes, el cap de setmana del 25 de juliol. En les mateixes dates, per tant, que el PDeCAT té previst celebrar el seu Consell Nacional.

Ja fa setmanes que hi ha moviments al voltant del centredreta independentista, l'anomenat espai postconvergent. D'una banda, David Bonheví, que lidera el PDeCAT, partidari de mantenir l'estructura de coalició amb la Crida i contrari, per tant, a dissoldre's en JxCat. De l'altra, Jordi Sànchez, des de la Crida, demana unitat independentista i aposta perquè Puigdemont lideri el moviment.

De moment, ja s'està convidant els càrrecs electes de JxCat, els integrants de la Crida i altres associats del PDeCAT a sumar-se a la nova formació.

Alguns independents de JxCat com Aurora Madaula, Ferran Mascarell o Agustí Colomines ja han anunciat que s'integraran en el projecte de nou partit.

Tot plegat, amb la mirada posada en la tardor, quan, previsiblement, Quim Torra convocarà eleccions al Parlament.

ARXIVAT A:
PDeCATJxCatCarles PuigdemontProcés catalàQuim Torra
Anar al contingut