Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Barcelona

Puigdemont retira la petició de delegar el vot en el debat d'investidura

La mesa ajorna la decisió sobre el vot delegat dels diputats que són a Bèlgica i dijous es farà pública la data del ple d'investidura

Actualitzat

Carles Puigdemont ha retirat la petició de delegar el vot en el ple d'investidura que havia fet al Parlament. Ho fa abans de la reunió de la mesa del Parlament, que tenia en l'ordre del dia estudiar la petició de delegació de vot dels diputats que són a Brussel·les. La petició dels diputats Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, però, s'ha deixat sobre la taula per més endavant. També s'ha decidit que dijous es farà pública la data del ple, que probablement se celebrarà dilluns.

Amb la retirada de la petició per exercir el vot delegat que va registrar la setmana passada, que podria reactivar més endavant fins i tot moments abans del ple, Puigdemont manté formalment tots els escenaris oberts de cara al ple d'investidura.

En qualsevol cas, perquè surtin els números a la sessió d'investidura, a la qual ara es torna a obrir la incògnita de si Puigdemont hi serà i un cop acceptat el vot delegat dels diputats a la presó, caldria que almenys tres dels que són a Brussel·les renunciessin a l'acta. Això podria passar en les pròximes hores i començaria a córrer la llista.

Amb tot, Torrent ha citat els grups per dijous per abordar la data de la celebració del ple de cara a la setmana que ve. Torrent no vol esgotar el termini que li dona el reglament, el dia 31, per tant, només queden com a dies possibles dilluns o dimarts.

Amb aquest calendari, tot fa pensar que l'únic dia que li queda a Torrent per visitar Puigdmeont a Brussel·les sigui aquest dimecres mateix. Una voluntat que va manifestar en anunciar Puigdemont com a l'únic candidat amb més suports per ser president de la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut