Carles Puigdemont aquest dimecres parlant davant dels cònsols a Barcelona (ACN)
Carles Puigdemont aquest dimecres parlant davant dels cònsols a Barcelona (ACN)
Barcelona

Puigdemont: "Ja ho hem entès: per fer una truita s'han de desprecintar els ous"

El president de la Generalitat afirma que "la democràcia no es pot precintar ni deixarem que es precinti" després que el govern espanyol s'està plantejant precintar els col·legis electorals per impedir el referèndum

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont subratlla que la voluntat de fer un referèndum d'autodeterminació no canviarà per més dificultats o amenaces de l'Estat que hi hagi. Davant la possibilitat que el govern espanyol pugui precintar els col·legis electorals per impedir el referèndum, el president de la Generalitat ha advertit des de Twitter, on ha fet servir l'etiqueta #operacióprecinte, que no deixaran que això passi.

 

 

I, en un tuit posterior, ha afegit:

 

 

A primera hora del matí, aquest missatge ja havia superat els 3.000 retuits. Puigdemont adapta d'aquesta manera la metàfora que va portar el regidor de l'Ajuntament de Vic Joan Coma a declarar a l'Audiència Nacional, acusat d'un delicte d'incitació a la sedició. Coma va afirmar que "per fer una truita cal trencar els ous". Durant l'interrogatori a l'Audiència, el jutge va arribar a preguntar al regidor si aquesta expressió implicava l'ús de la violència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut