Carles Puigdemont
Puigdemont lamenta haver de fer campanya contra rellotge

Puigdemont denunciarà la Junta Electoral per prevaricació

Gonzalo Boye ha anunciat a TV3 que exigiran "responsabilitats" després que la justícia ha avalat que Puigdemont, Ponsatí i Comín es puguin presentar a les europees

Actualitzat

Carles Puigdemont denunciarà la Junta Electoral Central per prevaricació després que la Justícia hagi acceptat el seu recurs per poder concórrer a les eleccions europees del 26 de maig. Ara fa una setmana, la JEC va prohibir a Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les europees.

Ha estat Gonzalo Boye qui ha anunciat la denúncia. Entrevistat al programa de TV3 "Tot es mou", l'advocat del 130è president de la Generalitat ha assegurat que exigiran "responsabilitats" a la JEC

Boye: Evidentment exigirem responsabilitats als que són absolutament responsables d'aquests fets. Ells sabien exactament què estavent fent i això en Dret té un nom.

Garcia Melero: És prevaricació?

Boye: Sens dubte.

 

 

Aquest dilluns, el tribunal del contenciós administratiu número 9 de Madrid ha emès una resolució que avala que els tres dirigents independentistes puguin participar a les eleccions.


Per a Puigdemont, però, el perjudici està fet perquè ara han d'actuar contra rellotge:

 

"Estic molest perquè falten només 20 dies per a les eleccions europees i tot just avui hem tingut l'autorització per imprimir milions de paperetes i per intentar atrapar el temps robat perquè arribin a través de la tramesa censal a les llars de Catalunya. Això sí és un perjudici seriós per a nosaltres"

 

Comín, Boye, Ponsatí, Puigdemont, Trias i Talegón a Brussel·les dissabte

 

La resolució del tribunal madrileny va en la línia del que va expressar el Tribunal Suprem aquest diumenge: l'alt tribunal es va declarar no competent sobre la qüestió, però va deixar clar que no veia motiu per impedir que Puigdemont, Ponsatí i Comín es puguin presentar a unes eleccions.

 

"Una vegada més han demostrat que tenim raó, que la feina que fem en la defensa dels drets funciona i que segurament és la millor garantia de la feina que podem fer al Parlament Europeu"

 

Per la seva banda, el líder del PP, Pablo Casado, ja ha anunciat sortint de la reunió amb Pedro Sánchez que els populars recorreran al Constitucional aquesta decisió.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles PuigdemontClara PonsatíToni ComínProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut