L'Hospitalet de Llobregat

Puigcercós demana un pacte catalanista per aconseguir el concert econòmic el 2010

Aconseguir un pacte entre les forces polítiques catalanes per assolir el concert econòmic l'any 2010. Aquest és el principal objectiu de la candidatura Gent d'Esquerra, encapçalada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, a la presidència i la secretaria general d'Esquerra Republicana de Catalunya, respectivament. Davant més de 2.000 persones, Puigcercós i Ridao han presentat a La Farga de l'Hospitalet les seves propostes en l'acte central de la campanya a dues setmanes del congrés que ha de renovar la direcció dels republicans. Des de Gent d'Esquerra s'aposta també per la unitat del partit i defugen dels enfrontaments amb la resta de candidatures.

Actualitzat

Puigcercós ha definit la seva candidatura com la "part tranquil·la" d'ERC. El candidat a la presidència del partit ha estès la mà a la resta de candidatures, com també ho ha fet el candidat a la secretaria general, Joan Ridao, que ha assegurat que la seva candidatura "no només no ha tancat cap porta, sinó que proposa per a l'endemà de les eleccions generositat".

Ridao ha insistit en la necessitat d'incloure tots els corrents interns del partit, fent referència a ERC com una orquestra, on tots toquen diferents instruments però segueixen "la mateixa partitura". En aquest sentit, Ridao s'ha referit a Gent d'Esquerra com el corrent que representa "la centralitat" del partit.

Pel que fa als objectius centrals de Gent d'Esquerra, Puigcercós ha marcat els dos grans objectius del partit en cas de victòria, que passen per aconseguir "una majoria social per poder passar del dret a decidir al poder de decidir", i a curt termini, obtenir el concert econòmic amb vista al 2010. Per aconseguir-ho, Puigcercós ha obert les portes a "totes les forces polítiques catalanistes".

"Aquest congrés servirà per definir línies estratègiques", ha dit Puigcercós, que ha afegit que si "fa quatre anys vam definir una línia estratègica, la del creixment polític, de consolidació política, en aquest nou cicle s'ha d'obrir un nou horitzó nacional", com, segons ell, reclama la ciutadania catalana.

Pel que fa al concert econòmic, el candidat a la presidència d'ERC ha assegurat que "sense els impostos que els catalans paguen i que marxen cap a Madrid, dels quals en tornen molt pocs, el país no pot avançar". "No podem parlar de Rodalies, d'aeroports, de salut, de model educatiu propi en condicions si no tenim aquests recursos", ha sentenciat Puigcercós.

En relació amb les declaracions fetes pel president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, durant l'acte central de campanya d'ERC Futur, fa just una setmana, en les quals va assegurar que hi va haver mòbing en el si del partit, Puigcercós no ha volgut entrar a valorar aquest comentari. Sí que ha dit, però, que tots són responsables "del bo i del dolent" d'aquesta darrera etapa i ha afegit que "cal ser-hi a les verdes i les madures".

Anar al contingut