Polèmica per l'examen de matemàtiques de la selectivitat valenciana (EFE)
València

Protesta massiva contra l'examen de matemàtiques de la selectivitat valenciana

En dos dies, una campanya recull més de 37.000 signatures contra la dificultat "històrica" de l'examen de matemàtiques al País Valencià

RedaccióActualitzat

Una campanya a la xarxa ha recollit, en menys de dos dies, més de 37.000 signatures -i continuen augmentant- per denunciar que l'examen de matemàtiques a les proves d'accés a la universitat al País Valencià era "el més difícil de tots els que s'han fet mai".

La petició està signada per Rubén García Ferrer a través de l'organització Change.org i adjunta la fotografia de les dues opcions d'examen per justificar la protesta, que està aconseguint un gran ressò.

 

 

Moltes persones que han donat suport a la causa han explicat, en el comentari adjunt a la signatura, que consideren injust que l'examen sigui massa difícil, perquè això va en contra de l'esforç que han fet molts estudiants durant el curs.

Nombrosos comentaris, d'altra banda, demanen un examen únic a tot Espanya, perquè consideren que, sinó, es produeix un greuge comparatiu. 

 

Estudiants a punt de fer la selectivitat a València (EFE)

 

Un examen "no tan difícil"

La Comissió Gestora de les PAU al País Valencià defensa que l'examen de Matemàtiques II fet aquest dimarts compleix amb el currículum i que la dificultat no era "tan superior" a la d'altres anys.

La comissió considera que la reacció dels estudiants és "desproporcionada" i que la gent s'hi està adherint per simpatia, ja que només la van fer uns 10.000 estudiants i les signatures ja superen les 32.000.

El secretari de la comissió, el professor Toni Gil, explica que les comissions de cada matèria són les que proposen cada examen i estan integrades per docents de totes les universitats públiques, en aquest cas, valencianes. Gil ha negat que l'examen d'aquest dimarts hagi estat el més difícil de la història del País Valencià.

 

Els responsables de l'examen defensen que la prova complia amb el currículum (EFE)

 

El responsable recorda que l'any passat hi va haver una polèmica similar i que es va desinflar quan van aparèixer les notes, que no eren tan dolentes com esperaven els alumnes. Considera que el malestar generat està relacionat amb els nervis que provoquen les proves i insisteix que els alumnes tenen dret a reclamar i demanar una segona correcció.


Grup de treball per corregir incidències

El govern espanyol admet que el sistema té "diferències" i ha anunciat la creació d'un grup tècnic de treball per corregir incidències en les dificultats de les comunitats autònomes en relació amb la selectivitat, les PAU. Estarà format per representants del Ministeri d'Educació, de les comunitats autònomes i de la universitat.

La portaveu del govern i ministra d'Educació, Isabel Celaá, aclareix que es tracta de garantir l'equitat de les proves, però en cap cas de crear "una prova exacta per a totes les comunitats". Celaá reconeix que s'han detectat diferències en la dificultat de les proves:

"He observat que hi havia algunes incidències que assenyalaven certes dificultats diferents i és el que volem tractar."


De tota manera, per la ministra, una prova única per a tot Espanya suposaria "un empobriment del currículum".

 

El govern defensa que la selectivitat "funciona bé" (EFE)

 

Els rectors defensen el sistema

D'acord amb el govern espanyol, la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) defensa que cada comunitat decideixi, amb limitacions, quin examen posa i rebutja les diferències de dificultats.

"Considerem que les proves d'accés funcionen bé i que qualsevol intent de canviar-les hauria de fer-se des del màxim consens educatiu i després d'una anàlisi rigorosa de la realitat."

 

Repàs final abans d'entrar a la selectivitat (EFE)

 

Els rectors asseguren que les diferències que hi pugui haver entre comunitats no són en relació amb el grau de dificultat sinó per "condicionants socioeconòmics". Tot i això, fa un mes el nou president de la CRUE, Juan Carlos Gómez, es va mostrar partidari d'implantar una prova d'accés a la universitat comuna a tot Espanya per assegurar la "igualtat d'oportunitats".

De fet, la Coordinadora de Representants d'Estudiants d'Universitats Públiques (CREUP) també s'ha manifestat a favor d'unificar el contingut i la forma de la selectivitat a totes les autonomies "amb criteris quantitatius i objectius".  

Les PAU a Catalunya aquest curs es fan els dies 12, 13 i 14 de juny.
ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut