Caldes de Malavella

Protesta contra la família reial per l'entrega dels Premis Princesa de Girona

Uns 300 independentistes, entre els quals hi havia les caps de llista d'ERC, Junts i CUP el 23J, s'han manifestat en el retorn de la família reial a les comarques gironines

Redacció/AgènciesActualitzat

Unes 300 persones s'han manifestat contra la família reial espanyola aquest dimecres a Caldes de Malavella, on s'ha celebrat l'entrega dels Premis Princesa de Girona.

La protesta l'ha organitzada la Coordinadora Antimonàrquica, que agrupa 20 entitats i els principals partits independentistes. A la manifestació hi han assistit els caps de llista gironins d'Esquerra, Junts i CUP a les eleccions del 23 de juliol: Montse Bassa, Marta Madrenas i Mireia Vehí.

Abans de la manifestació, la Coordinadora Antimonàrquica ha penjat una estelada i una pancarta contra els borbons a la façana de la seu de la Fundació Princesa de Girona.

Protesta contra la família reial a la seu de la Fundació Princesa de Girona
Protesta contra la família reial a la seu de la Fundació Princesa de Girona (ACN)

Durant el recorregut, els manifestants han onejat banderes independentistes i han cridat consignes contra la presència de la família reial a Girona.

Quan els Mossos d'Esquadra han barrat el pas a la manifestació, la marxa s'ha partit en dos: un grup ha anat camp a través mentre un altre ha continuat per la carretera i ha saltat les tanques de l'A-2.

Un dispositiu de diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra ha aturat la manifestació abans que arribessin a l'Hotel Camiral, on se celebrava la cerimònia. Hi ha hagut moments de tensió amb la policia, però no s'han produït detencions.

Alguns dels manifestants han continuat la marxa camp a través quan els Mossos els han barrat el pas
Alguns dels manifestants han continuat la marxa camp a través quan els Mossos els han barrat el pas (EFE / Quique García)

Els reis se sumen als actes de la Fundació Princesa de Girona

Després de cinc anys fent-se a la demarcació de Barcelona, la cerimònia d'entrega dels Premis Princesa de Girona ha tornat a terres gironines.

Els premis han recaigut en tres dones i dos homes distingits per aportar talent per intentar afrontar els reptes actuals. Els guanyadors són la violinista Maria Dueñas, l'enginyer Rafael Jordà, el biometge Marc Schneeberger, l'artterapeuta Sílvia Fernández Cadevall i la cofundadora de la xarxa de cura infantil Kidogo, la canadenca Sabrina Habib.

La princesa Elionor, durant el discurs que ha fet en la cerimònia d'entrega dels guardons
La princesa Elionor, durant el discurs que ha fet en la cerimònia d'entrega dels guardons (EFE / David Borrat)

La princesa Elionor ha lliurat els guardons, en presència del rei, la reina i la infanta Sofia. En un discurs en català i castellà, la princesa ha destacat la innovació i el compromís social.

Ha estat la primera aparició de Felip VI a les comarques gironines des que la ciutat de Girona el declarés persona no grata la tardor del 2017.

La família reial, amb els guanyadors dels Premis Princesa de Girona
La família reial, amb els guanyadors dels Premis Princesa de Girona (EFE / David Borrat)
ARXIVAT A:
MonarquiaCasa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut