Un centenar de tombes de la part antiga del cementiri de Westhoffen han aparegut aquest dimarts amb esvàstiques pintades
Un centenar de tombes de la part antiga del cementiri de Westhoffen han aparegut aquest dimarts amb esvàstiques pintades
Westhoffen

Esvàstiques i pintades en un cementiri jueu en un nou atac antisemita a Alsàcia

S'han profanat un centenar de tombes d'un cementiri a l'est de França amb prop de 700 persones enterrades

Actualitzat

Un total de 107 tombes del cementiri jueu de Westhoffen, a prop d'Estrasburg, han aparegut aquest dimarts amb esvàstiques i inscripcions antisemites.

Les tombes profanades són a la part antiga del cementiri, on hi ha unes 700 persones enterrades, i, a banda de creus gammades, en una tomba s'hi ha trobat el número "14", considerat un símbol supremacista blanc

La policia ha obert una investigació sobre els fets, que han commocionat Alsàcia. La profanació de les tombes ha suscitat una onada de reaccions de repulsa. El primer ministre, Édouard Philippe, ha afirmat que els autors de les pintades "han de ser localitzats i castigats":

 

 

El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ho ha qualificat d'"insult als valors de la nostra República":

 

 

Castaner viatjarà aquest dimecres al poble de l'est de França, on assistirà a una cerimònia de recolliment.

En un comunicat, el prefecte de la regió, Jean-Luc Marx, ha condemnat aquest "acte antisemita que colpeja una altra vegada la zona".

El gran rabí de França, Haïm Korsia, ha dit que està "escandalitzat i horroritzat":

 

 

Al cementiri de Westhoffen hi ha enterrats diversos familiars de l'antic primer ministre francès León Blum, el pare del qual va néixer a Westhoffen.

 

Imatge del cementiri de Westhoffen, a l'est de França, tal com ha aparegut aquest dimarts al matí

 

Onada d'atacs antisemites a Alsàcia

Durant el 2018, els atacs antisemites van augmentar un 74% a França. El del cementiri de Westhoffen no és el primer atac racista que hi ha a Alsàcia. Aquest dimarts al matí també s'han trobat pintades antisemites a l'antiga sinagoga de Schaffhouse-sur-Zorn, a menys de 20 quilòmetres de Westhoffen.

Fa mesos que Alsàcia viu una revifada de pintades i missatges antisemites. La setmana passada, a les parets de l'escola de Rohr, a una quinzena de quilòmetres de Westhoffen, hi van aparèixer pintades contra els jueus.

Aquests atacs se sumen al que hi va haver el mes de febrer al cementiri jueu de Quatzenheim, a la mateixa regió, on més de 80 tombes van ser profanades.

El mes de març, pintades antisemites i esvàstiques van aparèixer davant d'una escola a Estrasburg i en una sinagoga de Mommenheim. A l'abril, a l'Ajuntament de Dieffenthal van aparèixer pintades racistes i antisemites i, pocs dies després, algú va pintar creus gammades i insults a la façana de la casa d'una regidora de Schiltigheim, als afores d'Estrasburg.

 

Un jueu ortodox, aquest dimarts al matí als afores del cementiri de Westhoffen

ARXIVAT A:
Delicte d'odiFrançaNazisme
Anar al contingut