Madrid

Pro Amnistia desafia l'Audiència Nacional i manté la crida a la ciutadania per l'acte a favor dels presos d'ETA

El Moviment Pro Amnistia manté la crida perquè la ciutadania es manifesti aquesta tarda al velòdrom d'Anoeta a favor dels presos d'ETA, malgrat la prohibició de la concentració ordenada ahir per l'Audiència Nacional. El representant i advocat de l'organització, Joseba Agudo, ha denunciat que el que s'ha prohibit ha estat "una aportació a favor de la resolució del conflicte". Agudo ha informat que desenvoluparan l'acte de la forma més semblant possible al que hi havia programat dins el recinte en funció de les "condicions objectives" del moment. En aquest sentit, ha demanat "coherència" a la policia.

Actualitzat

"Malgrat que se'ns prohibirà l'entrada al velòdrom, hem d'omplir els carrers de Donosti perquè la nostra aportació sigui escoltada per la ciutadania". Agudo ha confirmat així que Pro Amnistia manté per aquesta tarda a dos quarts de sis la convocatòria ciutadana a favor dels presos d'ETA que ahir va prohibir l'Audiència Nacional.

El jutge Ismael Moreno ha demanat a les forces i cossos de seguretat de l'Estat que impedeixin la celebració de l'acte. Segons el portaveu de l'organització, s'ha prohibit perquè "l'ha volgut el PSOE" i no és altra cosa que una expressió "més" d'un procés sense bases ni condicions necessàries per al seu desenvolupament. Pel portaveu, el que s'ha prohibit "és una aportació en favor de la resolució del conflicte".

L'advocat ha dit que "en funció de les possibilitats objectives que hi hagi en aquell moment farem l'acte el més semblant possible al que volíem transmetre". En aquest sentit, ha demanat a la policia que "es comporti de la manera més coherent i correcta possible davant l'allau de persones" que pot acudir a l'esdeveniment.

La prohibició de l'Audiència

L'Audiència Nacional va donar ordres ahir d'impedir l'acte. La convocatòria havia sorgit del Moviment Pro Amnistia i l'estava investigant l'Audiència a petició de la fiscalia. Divendres a la tarda el jutge Ismael Moreno la va prohibir amb l'argument que darrere hi ha Askatasuna, una organització il·legalitzada que es dedica a defensar els drets dels presos d'ETA.

Segons les dades de la policia, la Guàrdia Civil i l'Ertzaintza, tot i que el velòdrom l'havia llogat una dona en nom de l'organització legal Behatokia, en realitat "és l'organització il·legal Askatasuna qui hi està al darrere". Els informes destaquen la relació entre la primera entitat i membres d'Askatasuna i la seva predecessora, Gestores Pro Amnistia, com ara Juan María Olano o Julen Larrinaga. I conclouen que, al marge de qui hagi fet les gestions administratives, l'acte és una convocatòria d'Askatasuna.

Anar al contingut