Barcelona

Primera indemnització milionària a favor d'un pacient en coma després d'una operació de reducció d'estómac

Un jutjat de Barcelona ha sentenciat la primera indemnització milionària a favor d'un pacient de 52 anys que està en coma després d'una operació de reducció d'estómac ara fa cinc anys. Segons la sentència, després de l'operació hi va haver una sèrie d'irregularitats, com "falta de tractament de la hipertensió inicial" o no "detecció d'hemorràgia a temps", que van provocar que el pacient quedés en coma irreversible. La indemnització és d'un milió d'euros.

Actualitzat

Una sentència del jutjat de primera instància número 37 de Barcelona obliga a pagar més d'un milió d'euros als responsables que un home de 52 anys estigui en coma vegetatiu crònic des de fa cinc anys.

La sentència afirma que no es va presentar el consentiment informat en temps i forma per a l'operació de reducció d'estómac que li van practicar fa cinc anys i que no li van fer a temps proves diagnòstiques per detectar-li una hemorràgia que finalment el va deixar en coma. L'advocat de la defensa, José Aznar, segur del recurs que presentaran els condemnats -una asseguradora, la metgessa i la clínica on es va fer la intervenció-, es queixa d'una dilació que pot durar encara anys.

Ramon Bernabé tenia 47 anys quan va ingressar a la Clínica Sagrada Família per sotmetre's a una operació d'obesitat mòrbida el març de l'any 2001. Després de l'operació, on, segons la sentència que s'ha donat a conèixer, hi va haver una sèrie d'irregularitats, com "falta de tractament de la hipertensió inicial" o no "detecció d'hemorràgia a temps", va quedar en coma irreversible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut