El gerent de Magrudis, José Antonio Marín, i el seu fill Sandro (EFE)
Sevilla

Presó per al propietari de Magrudis i un dels seus fills pel brot de listeriosi

La jutge que investiga la causa ha deixat en llibertat un altre fill del gerent

RedaccióActualitzat

La jutge que investiga la causa pel brot de listeriosi d'aquest estiu ha decretat presó sense fiança per al gerent de l'empresa Magrudis, José Antonio Marín Ponce, i el seu fill gran, Sandro Marín Rodríguez, que consta al registre civil com a administrador únic. Magrudis va comercialitzar la carn entatxonada La Mechá, que va donar positiu en contaminació per listèria.

Se'ls atribueix un delicte contra la salut pública, tres homicidis per imprudència greu, dos avortaments i lesions.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla, Pilar Ordoñez, ha deixat en llibertat provisional un altre fill, Mario Marín Rodríguez, amb l'obligació de comparèixer dos cops al mes al jutjat.

La Guàrdia Civil havia detingut cinc persones relacionades amb aquest cas. Dues van quedar en llibertat, després de declarar. També es va escorcollar i precintar la seu de l'empresa, a més d'alguns immobles de la família.
 


El brot de listeriosi ha provocat tres morts i set avortaments. Ha afectat més de dues-centes persones i n'hi ha una vintena que continuen hospitalitzades, incloses vuit embarassades.

Cap dels arrestats ha contestat les preguntes de la fiscalia ni de l'advocat de l'organització de consumidors Facua, personada a la causa, i només han respost al seu advocat i a la jutge.

A la compareixença, el gerent de Magrudis ha explicat que primer només venia productes carnis i que va començar-ne a fabricar a partir de la crisi de fa una dècada, però ha al·legat que no sabia què havia de fer en cas d'aparèixer un bacteri com la listèria ni que havia d'informar-ne les autoritats.

Van rebre un correu electrònic del laboratori informant-los que havien detectat un positiu de listèria en la mostra de carn contaminada, però José Antonio Marín ha dit que van destruir la partida i que van netejar la fàbrica "amb molt lleixiu" i altres productes.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut