La carn afectada per listèria de Magrudis (EFE)
Sevilla

Cinc detinguts a Magrudis, l'empresa que va vendre la carn amb listèria

L'empresa ha estat escorcollada i precintada per ordre del jutge

RedaccióActualitzat

Després de declarar, la Guàrdia Civil ha deixat en llibertat a dos dels cinc detinguts relacionats amb Magrudis pel brot de listeriosi, que ha afectat més de dues-centes persones i ha provocat tres morts. Entre els detinguts hi havia el gerent i els seus dos fills, un dels quals n'és l'administrador i soci únic, un cunyat i una cinquena persona, i no se sap qui són els que han quedat en llibertat.

Els tres que continuen detinguts passaran a disposició judicial segurament dijous.

Aquest dimarts, el jutjat d'instrucció 10 de Sevilla ha ordenat diversos escorcolls a la seu de l'empresa i en diversos immobles de la seva propietat.

Diversos efectius han precintat la nau de Magrudis per ordre d'un jutjat de Sevilla, que investiga si hi ha responsabilitat penal de l'empresa pel brot, que també ha provocat que almenys cinc dones embarassades hagin perdut la criatura després del consum de carn contaminada.

Els agents que han participat en els escorcolls van arribar de Madrid aquest dilluns i a primera hora del matí han començat actuar. En primer lloc s'han dirigit al domicili de l'administrador de l'empresa, Sandro José Marín Rodríguez.

 

Façana de l'empresa Magrudis a Sevilla (Efe)

Els agents buscaven documentació de tot tipus per ordre de la jutgessa, que duu a terme la investigació sota secret de sumari. Sobre la taula té un informe enviat pel grup de Laboratoris Microal SCL el 10 de setembre, que assenyala que un lot de carn va donar positiu per listèria el 10 de febrer, i que l'empresa ho sabia. L'informe, que ha estat admès a tràmit pel jutjat, indica que es va avisar Magrudis en "temps i forma" de la contaminació dels seus productes pel bacteri de la listèria.

El 19 de setembre, el conseller andalús de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, va anunciar que la Junta d'Andalusia s'havia personat com a acusació particular contra Magrudis, que venia la carn entatxonada contaminada sota la marca La Mechá.

Prèviament el jutjat ja va admetre a tràmit la querella interposada per FACUA contra Magrudis i els seus responsables per si els fets denunciats poguessin ser constitutius d'un delicte contra la salut pública i lesions.

Encara hi ha més d'una vintena de persones ingressades a l'hospital, vuit d'elles embarassades.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut