Clara Ponsatí s'integra a la llista electoral de Jordi Graupera (ACN)
Clara Ponsatí s'integra a la llista electoral de Jordi Graupera (ACN)

Ponsatí es desmarca de JxCat a Barcelona i tanca la llista de Graupera el 26M

L'exconsellera d'Educació serà, però, la número 3 de la llista de JxCat a les europees, liderada per Puigdemont

RedaccióActualitzat

Clara Ponsatí tancarà la llista del filòsof Jordi Graupera per a les eleccions municipals de Barcelona. L'exconsellera d'Educació, que va marxar a Edimburg, la capital escocesa, es desmarca així de Junts per Catalunya en aquests comicis. Graupera lidera la candidatura amb el nom de "Barcelona és capital - Primàries​", i Ponsatí, que va ser diputada al Parlament per JxCat, ocuparà el lloc 41.

Clara Ponsatí, però, serà també la número 3 de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees del 26 de maig. Aquesta llista l'encapçala Carles Puigdemont, mentre que el número dos és el diputat d'ERC Toni Comín. Tots dos viuen ara a Bèlgica. Uns dies abans, Puigdemont, Comín i Ponsatí havien demanat una única llista independentista a les europees, a través d'un article conjunt on subratllaven la "necessitat d'actuar units".

De cara a les municipals, Jordi Graupera va guanyar clarament, fa quatre mesos, les primàries per escollir una candidatura independentista a l'alcaldia de Barcelona. Graupera es va imposar amb 7.715 vots dels 10.000 que hi va haver. En aquell moment, Ponsatí ja va dir que li sembava una bona iniciativa.
 

Jordi Graupera durant la presentació de la candidatura Barcelona és capital (ACN)​ 

L'exconsellera justifica la decisió

En un comunicat, l'exconsellera d'Educació  assegura que "les eleccions municipals a Barcelona ens presenten una tria difícil perquè hi ha quatre candidatures independentistes i hi ha persones a les que estimo i respecto" en aquestes llistes.

En aquest sentit diu que Graupera representa "la proposta que realment pot renovar la política de Barcelona". Afegeix que li fa costat pel seu atreviment i perquè va contracorrent. I lamenta al mateix temps que "se l'ha volgut silenciar".

Graupera ha agraït Ponsatí que vulgui tancar la llista: "És un honor per a nosaltres perquè representa a la gent que intenta dir la màxima veritat disponible a la cara, sense falta al respecte."

Fa nou mesos, un tribunal d'Edimburg va decretar la llibertat sense condicions de Clara Ponsatí, una decisió que va arribar després que el magistrat del Suprem Pablo Llarena va retirar l'euroordre de detenció i entrega a Espanya dels polítics independentistes a l'estranger, arran de la resolució de la justícia alemanya d'extradir Carles Puigdemont només per malversació i no per rebel·lió.

L'exresponsable d'Educació va reprendre la feina de professora a la Universitat de Saint Andrews, una plaça que ja ocupava abans de ser consellera.

ARXIVAT A:
EleccionsEleccions municipals 26MClara Ponsatí
Anar al contingut