Polítics i intel·lectuals portuguesos, per la llibertat dels presos del procés
El polítics independentistes, al judici al Tribunal Suprem

Polítics i intel·lectuals portuguesos demanen la llibertat dels presos del procés

Una seixantena de personalitats i diputats de tres partits polítics signen el manifest "Per la democràcia i per les llibertats a Catalunya"

Quim BalaguerActualitzat

El manifest afirma que el problema català és de naturalesa eminentment política, i que, per tant, s'ha de resoldre amb solucions polítiques i no judicials:

 

"És per això que demanem la llibertat immediata dels líders polítics i associatius empresonats i que s'aixequin les acusacions contra tots els ciutadans catalans que van participar en l'organització del referèndum".

 

Els signants del document insten els responsables polítics espanyols i catalans a trobar una solució política:

 

"De manera que els ciutadans de Catalunya, independentistes o unionistes, puguin, en condicions d'igualtat d'oportunitats, votar lliurement sobre el seu destí polític i institucional. Pel bé de tots; de Catalunya, d'Espanya i de la Unió Europea".

 

El manifest el firmen intel·lectuals i polítics portuguesos, entre ells diputats del Partit Socialista de l'actual primer ministre Antonio Costa, del Bloc d'Esquerres i del Partit Socialdemòcrata de l'exprimer ministre Pedro Passos Coelho.

El document va en la línia del que van presentar fa unes setmanes un grup de senadors francesos i un grup d'intel·lectuals i polítics italians que reclamaven la llibertat dels presos i una solució política per a Catalunya.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut