Londres

Peter Pan torna al país de Mai Més

"Alguna cosa no va bé al país de Mai Més. Hem de tornar". Així ho intueix el personatge de Wendy en el primer capítol de l'esperada segona part de "Peter Pan", el nen que no volia créixer, que ara es publica a una trentena de països. La represa del gran clàssic de l'escocès James Mathew Barrie (1860-1937), escrita per l'autora britànica de llibres infantils Geraldine McCaughrean, busca fascinar els més petits -i no tan petits- sota el títol cridaner de "Peter Pan de vermell escarlata".

Actualitzat
L'hospital infantil Great Ormond Street de Londres, al qual Barrie va cedir el 1929 els drets intel·lectuals del llibre, va escollir aquesta novel·lista per retratar les noves aventures de Peter Pan, després de convocar el 2004 un concurs que va marcar el centenari de l'obra i al qual es van presentar uns 200 literats de tot el món.

L'honor ha recaigut en McCaughrean (Londres, 1951), una narradora veterana que ha publicat més de 130 llibres, tot i els rumors que apuntaven a l'arxiconeguda i milionària J.K. Rowling, creadora del mag Harry Potter, com a favorita per rebre l'encàrrec.

De caràcter més aviat tímid, la novel·lista ha confessat que estava una mica "nerviosa" per l'impacte publicitari de la tornada de Peter Pan, sobretot després que fa mesos uns extractes del llibre es van filtrar al "New York Times", imprevist que va forçar l'Hospital Great Ormond Street a obrir una investigació sobre els fets.

L'escriptora, que compartirà amb el centre mèdic els guanys de l'obra, ha dit que els personatges "es troben molt canviats al país de Mai Més". El país dels nens que es neguen a convertir-se en adults resulta ara "més fred, més perillós i més aterridor que abans" segons ha explicat McCaughrean a l'emissora pública britànica BBC Radio 4.

La nova peripècia de Peter Pan, que inclou nous personatges i que en suprimeix altres d'antics, transcorre el 1926, vint anys després que en el clàssic de Barrie, en un país de Mai Més envaït per una ombra sinistra i vermellosa que no presagia res de bo.
Anar al contingut