Perpinyà respon amb estelades la negativa de l'ajuntament a penjar-la al Castellet

La manifestació de la Diada, que se celebra cada 7 de novembre a la Catalunya Nord, reivindica el català a Perpinyà

RedaccióActualitzat

La Diada a la Catalunya Nord ha tornar a unir la reivindicació de la llengua i dels Països Catalans. Amb el lema "esborrem el Tractat dels Pirineus", la manifestació ha recorregut el centre de Perpinyà davant del que consideren moviments repressius dels dos Estats, tant l'espanyol com el francès.

A la marxa s'ha denunciat les polítiques anticatalanes de l'Ajuntament de Perpinyà, governat per l'extrema dreta, que no ha permès desplegar una estelada al Castellet.

Els manifestants han caminat des de la plaça Catalunya fins a la zona del Castellet a ple centre de Perpinyà, on s'ha iniciat una marxa de torxes.

Durant la marxa s'ha empaperat l'Ajuntament amb estelades i se n'ha projectat una a la façana del Castellet, després de la prohibició de desplegar-la, per part de l'alcalde, Louis Aliot, que s'ha emportat la majoria de les crítiques.

 

Els organitzadors també han demanat omplir els carrers d'estelades.


Els manifestants han reclamat que "s'esborri la frontera" i han acusat els Estats francès i espanyol de "separar els catalans i menysprear la llengua i la cultura".

 
ARXIVAT A:
Perpinyà
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut