Madrid

Pedro Sánchez sobre Catalunya: "Diàleg sempre i Constitució també"

Sánchez demana a Torra que "passi de la voluntat de diàleg al diàleg real" i diu que la resta "són monòlegs"

RedaccióActualitzat

En l'últim Consell de Ministres de l'any, Pedro Sánchez ha fet un balanç dels set mesos de mandat des de la moció de censura a Mariano Rajoy. Sánchez ha dit que la moció de censura va ser "un revulsiu per donar un tomb a Espanya". Pel president espanyol va ser "un exemple de la salut democràtica" espanyola.

El cap de l'executiu espanyol ha comparegut aquest migdia com és tradicional després de l'última reunió de govern de l'any. El president espanyol ha evitat donar resposta avui als 21 punts de reclamació que el president de la Generalitat, Quim Torra, li va traslladar durant la trobada de la setmana passada a Barcelona. Sànchez ha dit que la solució per a la crisi de Catalunya "trigarà temps" a arribar:

"Qualsevol solució a Catalunya ha de comptar amb tota la societat catalana. Altres viuen d'aquesta crisi. Nosaltres la volem resoldre."

Sánchez ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que passi de la voluntat de diàleg a un diàleg real, però sempre respectant la Constitució i l'Estatut perquè, ha dit, que la resta només "són monòlegs":

"Dins de la Constitució espanyola podem parlar de tot. Fora, només són monòlegs."

El líder socialista ha assegurat que en la reunió amb Quim Torra, l'únic que es va acordar és el comunicat conjunt que ha fet públic aquella mateixa nit i en què es fa una aposta clara per un diàleg dins del respecte a l'ordenament jurídic "dins de l'Estatut i la Constitució". Sánchez ha dit que el seu executiu representa "l'estabilitat" i ha propugnat una "mirada àmplia" de la Constitució:

"El govern es reivindica com a constitucional, però amb una mirada àmplia, no estreta, de la Constitució, que no és patrimoni de cap ideologia ni partit, sinó de tots els homes i dones que formem Espanya."

Sánchez ha dit que el seu govern ha treballat per reactivar les comissions bilaterals amb tots els territoris de l'Estat:

"Hem establert agendes territorials i hem activat comissions bilaterals. A Catalunya l'hem reactivat després d'anys d'estar aturada."

El president espanyol ha evitat pronunciar-se sobre l'imminent judici als polítics independentistes i ha dit que només espera "que la via judicial vagi pel seu camí".

Ha ratificat la voluntat d'esgotar la legislatura i arribar al 2020 i, per tant, ha tornat a descartar eleccions anticipades com li exigeixen PP i Cs. Sánchez insisteix que estan treballant "per aprovar els pressupostos" i evita plantejar quin seria l'escenari si no aconsegueix tirar endavant els comptes. 

En el camp de l'economia, Pedro Sánchez ha tret pit i ha destacat el creixement que ha viscut Espanya els últims mesos des que ell va arribar a la Moncloa:

"Espanya lidera el creixement a Europa. Tots els indicadors apunten que tornarem a tenir un bon desenvolupament l'any 2019."
"Implementem mesures per ajudar els autònoms i ens posem al capdavant a Europa per ajudar aquests professionals."

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut