Patir abusos als 4 anys i no ser-ne conscient fins als 25: la història de la Mireia

L'experiència de la Mireia explica fins a quin punt els abusos sexuals en la infància condicionen una vida sexual i reproductiva sana

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Begoña Grigelmo Miguel

Periodista de TV3 especialitzada en desigualtats i feminisme

@BegoGrigelmo

No sentia plaer en les relacions sexuals i tenia terribles dolors a les cames, també als genolls. La Mireia, que ara té 33 anys, recorda aquestes greus molèsties de tota la vida; també, que tenia la pelvis bloquejada i ciàtica de recurrència... i que d'ençà que va començar a ser sexualment activa, vivia constantment episodis de candidiasi (fongs vaginals). Però cap especialista li sabia donar una explicació, ni una cura

Va ser a través dels exercicis de consciència corporal per recuperar mobilitat, i a través de l'expressió creativa, que va començar a recuperar també la memòria. Tenia al voltant de 18 anys, però no va ser fins als 25 que va ser conscient que havia patit abusos quan tenia 4 anys, per part d'un home de la seva família. 

Amb molta feina i molt d'acompanyament, va aconseguir que el fàstic, la culpa i la ràbia que havia sentit sempre es transformessin en amor per si mateixa i també va aconseguir superar les barreres físiques que li impedien tenir una vida sexual sana i satisfactòria i una vida afectiva plena. 
 

Telèfon Infància respon: 116 111

Un llibre per explicar experiències com la de la Mireia

De la mà de l'associació Àngel Blau, especialistes en l'abordatge de l'abús sexual infantil, moltes persones, com la Mireia, han aconseguit fer passos de gegant per curar les ferides emocionals i físiques que van deixar els abusos en el seu cos, també en les parts més vulnerades. 

Avui diumenge, amb motiu de La Marató, l'entitat presenta el projecte d'un llibre "Cartes a la meva sexualitat" que recollirà les experiències de persones que, com ella, han viscut aquesta realitat i que expliquen quins efectes ha tingut això en la seva salut sexual i reproductiva, el tema central de La Marató d'enguany. 

Una de cada cinc persones han patit abusos en la seva infantesa, però només 1 de cada 10 ho arribarà a dir algun cop a la seva vida. Són dades consensuades internacionalment, i amb què treballa l'OMS. Les repercussions de l'experiència viscuda, però, poden superar-se en molts sentits, asseguren els experts i es pot arribar a gaudir d'una vida plena, també en l'àmbit sexual.

El llibre --previst per Sant Jordi-- ja es pot adquirir en precompra i està obert a la participació de qui s'hi senti identificat; també a especialistes en l'acompanyament de persones que han patit abusos sexuals en la infantesa. Tots els diners que s'obtinguin en la venda del llibre seran íntegres per a La Marató. 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut