Pascal diu que els comuns "són tous" i "deixen desemparats els seus votants"

RedaccióActualitzat

Marta Pascal acusa els comuns de deixar desemparats els seus votants amb la decisió que van prendre de no donar suport a l'1-O com un referèndum vinculant. La coordinadora general del PDeCAT atribueix a la pluralitat del partit les diferències internes d'aquesta setmana.

"Quan veig que els comuns s'han de posicionar respecte al referèndum i són tous i generen dubtes i no intenten resoldre aquests dubtes, se'm fa estrany, i penso que potser això de la nova política és més una cortina de fum que res més."

Pascal assegura que la cúpula dels comuns s'allunya de les bases.

"Si els partits no saben entendre què demanen els ciutadans, aquí s'anirà fent ampla la distància entre les cúpules dels partits i els votants i els associats. Nosaltres hem triat de totes totes acostar-nos-hi. Veig que els comuns han triat fer la seva i deixar desemparats els seus votants."

Pel que fa al PDeCAT, Pascal referma el compromís amb Carles Puigdemont per liderar el procés sobiranista i la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

En una setmana en què el partit ha celebrat el primer aniversari i enmig de la polèmica arran de la destitució de l'exconseller Baiget, Pascal ha justificat la diversitat i pluralitat d'opinions dins la formació.

"Apostem per un partit que des del punt de vist de musculatura interna, dels càrrecs, tingui capacitat per tenir veu pròpia, però, a la vegada, tingui molt de sentit de país i molt de sentit de partit. Som un partit amb cultura de govern i sabem entendre, i crec que així ho hem demostrat, que a vegades s'han de prendre decisions difícils i complicades."

Ha explicat, també, que no es planteja eleccions anticipades, i ha convidat Puigdemont a liderar el partit en les properes eleccions que es convoquin. Pascal acusa els comuns de deixar desemparats els seus votants amb la decisió que van prendre ahir de no donar suport al referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut