Presentació del grup de suport als presos en vaga de fam "Prou Ostatges!"
Presentació del grup de suport als presos en vaga de fam "Prou Ostatges!"
Barcelona

Partits, entitats i municipis es coordinen en suport a la vaga de fam dels presos

El govern fa una declaració institucional de suport a la vaga de fam i acusa de tracte arbitrari el Tribunal Constitucional

Actualitzat

Primeres accions de suport popular a les vagues de fam que fan Jordi Sánchez i els exconsellers Turull, Forn i Rull per denunciar alguns aspectes de la seva situació processal pel referèndum de l'1 d'octubre. Ja s'ha creat un grup de suport que aplega partits, entitats i municipis, així com persones a títol individual, i que coordinarà els actes de solidaritat sota el lema "Prou Ostatges!".

El govern de Catalunya també fa costat als quatre vaguistes. En una declaració institucional denuncia un tracte arbitrari del Tribunal Constitucional. També es demana a l'alt tibunal que garanteixi un procés sense dilacions i un tracte just i imparcial als líders independentistes.

 

 

La Coordinadora d'Actes de Suport als Presos en Vaga de Fam ja ha organitzat tres dejunis col·lectius, com el que es farà a Montserrat des de diumenge fins a Sant Esteve.

El metge Jordi Vilarasau és un dels impulsors del grup de suport als presos en vaga de fam i des del "Catalunya Vespre" explicava el propòsit de donar-hi ressò:

"L'efecte que busquem és el ressò, perquè el que fan els companys que estan en vaga de fam és fer una denúncia del Tribunal Constitucional. Per tant nosaltres volem fer alguna acció que pugui intentar amplificar aquesta denúncia i intentarem fer el màxim de dejunis possibles mentre duri la vaga."

 

 

La nova plataforma que es va presentar aquest dimarts farà difusió de les diverses activitats per donar suport a Sànchez, Turull, Rull i Forn. La nova coordinadora té representants d'Òmnium Cultural, l'ANC, ERC, el PDeCAT, Junts per Catalunya i la CUP, a títol individual els dirigents dels comuns Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. 

El govern de Catalunya s'ha solidaritzat públicament amb la vaga de fam de Sànchez, Turull, Forn i Rull, que denuncien un tracte injust i arbitrari per part del Constitucional.

Les primeres accions que es faran seran dejunis col·lectius d'entre 2 i 7 dies, sota control mèdic. Començaran a partir d'aquest divendres dia 7 a Barcelona; del 9 al 26, a Montserrat; i del 14 al 21, a la parròquia de Santa Maria de Cornellà. Vicenç Relats és un dels coordinadors del projecte Prou Ostatges!:

"Les persones que participen en un dejuni estan en una sintonia especial amb aquelles persones per les quals el fan; o sigui en aquest moment, per tots els presos polítics i exiliats, i molt concretament per unes persones que s'han posat en vaga de fam entrant en situació de risc per la seva salut."

 

 

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, s'ha mostrat preocupada per la situació, però també ha dit que la vaga de fam no farà variar el rumb de la fiscalia.

Avui entren en el cinquè dia de vaga de fam Sànchez i Turull i el segon de Rull i Forn.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàVaga de famJordi SànchezJosep RullJordi TurullJoaquim FornANCÒmnium CulturalPDeCATERCCUP
Anar al contingut