El pare va intentar ajudar-se amb la samarreta per retenir la seva filla i vèncer la força de l'aigua

Pare i filla ofegats intentant entrar als EUA: l'evidència de la situació migratòria

300 menors migrants retinguts durant setmanes en condicions insalubres a la frontera de Texas amb Mèxic

Actualitzat

Nova polèmica per la falta d'atenció mínima a tres-cents menors migrants en un centre de detenció de Texas, el mateix dia que s'ha donat a conèixer la impactant imatge d'un pare i una filla ofegats al riu Bravo.

El pare i la seva filla, de gairebé dos anys, salvadorencs, van morir ofegats quan intentaven travessar el riu Bravo, a Texas, per arribar als Estats Units.

La imatge de l'Óscar i la Valeria ha colpit el país centreamericà i il·lustra la difícil situació de les persones que intenten travessar la frontera.

 

 

Comportes obertes

Els fets van passar diumenge a la frontera mexicana, quan la família, davant de la desesperació per les traves de l'Agència de Duanes i Immigració, es va llançar al riu per intentar arribar a territori dels Estats Units. La mare va sobreviure.

La força del riu era especialment intensa aquests dies perquè s'havia decidit obrir les comportes.

 

 

A més, el responsable de l'oficina de Duanes i Seguretat Fronterera, John Sanders, ha presentat la seva dimissió com a protesta per la manera com vivien els 300 menors migrants arran de la denúncia d'un grup d'advocats perquè els nens vivien en condicions insalubres.

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha desmarcat de la renúncia i s'ha mostrat preocupat per la situació del centre.

Els nens feia setmanes que estaven detinguts, malgrat que el temps màxim de permanència de menors en aquest tipus d'instal·lacions és de 72 hores com a màxim.

Recursos sota mínims

Des que els van separar de les seves mares adolescents o dels adults amb qui haurien travessat la frontera amb Mèxic, els menors vivien en condicions higièniques i de nutrició lamentables al centre de Clint, prop de la frontera texana amb Mèxic.

Ara la majoria dels nens han estat traslladats a albergs o a un camp amb tendes de campanya per acollir famílies de migrants.

 

 

Aquest nou episodi de la crisi migratòria va esclatar arran de la suspensió d'un paquet de 4.500 milions de dòlars que havia de ser aprovat per augmentar els recursos destinats a reforçar l'atenció als migrants.

Els agents de la frontera dels Estats Units van interceptar 132.887 persones a la frontera sud-oest al maig, segons les dades de Duanes, un augment del 30% més que el mes anterior. Uns increments que no es registraven des del 2006.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut